Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Funksjonshemmedes menneskerettigheter

fra prinsipper til praksis

Dette er den første norske læreboka om funksjonshemmedes menneskerettigheter. Den gir en lett forståelig innføring i hvordan funksjonshemmedes menneskerettigheter bør forstås og praktiseres, og hvordan «universelle» menneskerettighetsprinsipper kan gjennomføres i praksis. Les mer

389,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Dette er den første norske læreboka om funksjonshemmedes menneskerettigheter. Den gir en lett forståelig innføring i hvordan funksjonshemmedes menneskerettigheter bør forstås og praktiseres, og hvordan «universelle» menneskerettighetsprinsipper kan gjennomføres i praksis.

Den nye interessen for funksjonshemmedes menneskerettigheter kommer blant annet som følge av opprettelsen av FNs konvensjon om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne i 2006, og Norges ratifisering av denne i 2013. Konvensjonen blir i den internasjonale faglitteraturen omtalt som et paradigmeskifte for hvordan vi ser på funksjonshemming, og den har ført til nye forpliktelser ikke bare for norske myndigheter, men også for dem som til daglig jobber med funksjonshemmede.

Boka vil først og fremst være en lett forståelig innføring i funksjonshemmedes menneskerettigheter rettet mot universitets- og høyskolestudenter innenfor fag som vernepleie, (spesial)pedagogikk, ergoterapi og sosialt arbeid. Boka vil også være nyttig for fagfolk på menneskerettighetsfeltet, funksjonshemmedes interesseorganisasjoner og for praktikere som jobber med mennesker med funksjonshemming.

«Dette er Norges første lærebok om menneskerettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne, og det er en bok som fortjener et bredt publikum blant både praktikere, studenter og andre med interesse ikke bare for menneskerettighetene til denne gruppen, men også for menneskerettigheter generelt.»
Kjetil Mujezinovic, Tidsskrift for Rettsvitenskap

"Den här boken kan varmt rekommenderas för alla. Den är utomordentligt välskriven och pedagogiskt upplagd. En bok att användas helt enkelt i såväl undervisning som i kritiska diskussioner om samhället i vår tid och om framtiden."
Jörgen Lundälv, Socialmedicinsk tidskrift 6/2019
Om forfatter

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
124
ISBN
9788215031323
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Funksjonshemmedes menneskerettigheter
Format
19 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Funksjonshemmedes menneskerettigheter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv