Min side Kundeservice Bli medlem

Støyen i stillheten

uhørte noveller

Denne antologien er skrevet av døve og tunghørte som har norsk talespråk eller tegnspråk som morsmål. Tegnspråk oppsto på døveskole i Paris på 1700-tallet og norsk tegnspråk er et genuint språk og en del av den norske kulturarven og en del av det språklige mangfoldet i Norge. Les mer

369,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Denne antologien er skrevet av døve og tunghørte som har norsk talespråk eller tegnspråk som morsmål. Tegnspråk oppsto på døveskole i Paris på 1700-tallet og norsk tegnspråk er et genuint språk og en del av den norske kulturarven og en del av det språklige mangfoldet i Norge.

Jo mindre hørsel, dess vanskeligere å begripe lydene som omgir oss. Tunghørte og døve har opp gjennom historien blitt sett på som dumme og plassert på siden av familie og samfunn. Selv Aristoteles trodde at døve og sterkt tunghørte ikke kunne tenke og ikke trengte skolegang.

For det er viktig for alle å delta i det store kommunikasjonsfelleskapet, i alt som er i bevegelse og gir mening, i ansiktsuttrykkene, i ord som dannes med tungens og leppenes bevegelse. Livet blir fort krevende når det må leves i spørsmåltegnenes rike. Hva er det som sies? Hva er det som skjer?

Til sammen atten nye skjønnlitterære stemmer gir i Støyen i stillheten leseren unike innblikk i det lydløse livet der stemmer er uhørt og tegn er tale. Forfatterne er: Mette Senn, Maria Novikova, Irene Rognlie Størkersen, Thorbjørn Johan Sander, Kirsti Solbakk, Finn Arild Thordarson, Ida Jo Haaland, Hilde Gjermundrød, Jannicke B. Kvitvær, Knut Størkersen, Solfrid Ohm, Lena M. Tønder, Majken Janne Wessel, Lin Emilie Bakken, Stine Stensrud, Dina Mari Laupstad, Anne-Margrethe og Rita Lindanger.

Utgivelsen er støttet av Stiftelsen Dam og HLF er samarbeidspartner.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
350
ISBN
9788256023981
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Støyen i stillheten
Format
22 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Støyen i stillheten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Jegeren

Tor Arve Røssland
Innbundet 
272,- 299,-
 

Hamnet

Maggie O'Farrell
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv