Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Migrasjon

historien om menneskehetens vandringer

Menneskenes vandringer har skapt vår verden. Sam Miller hyller dem som til alle tider har valgt å flytte på seg.

Les mer

249,-

399,- Spar: 150,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Bestselgersalg – faktabøker fra 169,- Velg flere her

Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

– Vi er alle etterkommere av migranter, sier Sam Miller. Det er en del av historien til hver enkelt av oss, enten vi selv har vært migranter eller ei. De første av oss – homo sapiens – dro ut fra menneskehetens vugge, Afrika, og siden har vi bare fortsatt å dra ut, på grunn av nysgjerrighet, erobringstrang, klima eller nød og krig. For å leve – og for å overleve.
       Selv om de fleste folkeslag i dag er bofaste, mener Miller at menneskehetens historie forteller oss at vi av natur er en migrerende art. Moderne forskning støtter dette, testing av moderne og forhistorisk dna avslører at menneskehetens migrasjonshistorie er mye mer sammensatt enn det vi har trodd.

Rastløse og nysgjerrige
Visste du at tjue prosent av menneskeheten har en genetisk mutasjon som kalles «nysgjerrighetsgenet»? Eller at neandertalerne slett ikke er utdødd, siden forbløffende mange av oss beviselig nedstammer fra dem (bare med 1–4 %, men likevel!).
      Sam Miller løfter blikket og tar oss med på våre – menneskehetens – vandringer gjennom historien for å finne ut om det finnes en dypt rotfestet, urgammel, instinktiv og kanskje genetisk trang til å flytte på seg. Han går bak stereotypiene som har forplantet seg i historiefortellingene om romere, arabere, vikinger og Columbus, og åpner opp for å se verdenshistorien på en ny måte ved å undersøke migrasjonens naturlige nødvendighet i vår omskiftelige verden.

«I dag har de fleste av oss en hjemmeadresse og en nasjonalitet. Mange av oss eier jord eller bolig. Vi er bofaste. Vi hører til et sted. Men alt dette har bare vært sant en ørliten del av menneskenes historie ... Jeg tror på sett og vis at det motsatte er sant: Vi er nesten uten sidestykke som migrerende art, i stand til å trives nærmest hvor som helst.»
Sam Miller i forordet

I boka kan du lese om: Neandertalere, sapiens og Beagle • Babylon, Bibelen og Vill Vest • Fønikere, grekere og ariere • Landsforviste, romere og vandaler • Arabere, vikinger og neo-trojanere • Genova, Columbus og taino-folket • Virginia, slaveri og Mayflower • Linné, Chinatown og Fu Manchu • Sionister, flyktninger og grandtante Polly • Frihet, Harlem og regnbuestammen • Gjestearbeidere, braceros og wetbacks og mye mer!

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
429
ISBN
9788202682422
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Migrants
Format
23 x 15 cm
Nr
8217661

Om forfatteren

Sam Miller (f. 1962) er journalist og forfatter, født og oppvokst i London. Han har bodd det meste av sitt voksne liv i India med sin indiske kone, og i løpet av ti år som  journalist i BBC tilbrakte han også lange perioder i Tanzania, Nigeria, Tunisia, Afghanistan, Kambodsja, Etiopia og Indonesia.

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Migrasjon:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
129,- 399,-
 

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv