Meny
 

Silkeveiene

en ny verdenshistorie

; Gunnar Nyquist (Oversetter)

«Med sine omfattende kunnskaper og sin overlegne evne til å skrive godt og underholdende har den ambisiøse Oxford-akademikeren Peter Frankopan klart å gjøre sin nye versjon av verdenshistorien til en internasjonal bestselger.»

, Dagbladet Terningkast 5
Hvorfor reiser vi? Hvorfor utforsker vi? Hvor ligger verdens sentrum? Disse spørsmålene fikk den britiske historikeren Peter Frankopan til å brette ut verdenskartet og skrive verdenshistorien på en ny måte. Les mer
Vår pris
454,-
Spar
45,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 454,-
Spar: 45,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

«Jeg håper å inspirere dem som leser boken til å betrakte historien på en ny måte,» sier historiker Peter Frankpan i forordet til sin nyskrevene verdenshistorie Silkeveiene. Ja, Silkeveiene i flertall, da dette var et nettverk av veier og ikke en enkelt hovedvei.

Hvordan skal historien huskes?
Frankopan mener han at det kan være lurt å dreie litt på globusen når man skal forstå verdenshistorien. Vesten, den nye verden, er en nyskapning og mantraet om Vestens politiske, kulturelle og moralske triumf er bare en av flere måter å se historien på. Grunnlagene for sivilisasjon, handel, religion og kultur ble lagt lenger øst.

Oppdagelsen av nye sjøveier på slutten av 1400-tallet forvandlet Vest-Europa fra en bakevje til det nye midtpunktet mellom øst og vest. Samtidig startet en lang og evigvarende kamp om hvordan historien skal fortelles og huskes. Nå Vestens innflytelse minsker og Østen igjen er på vei til å bli verdens sentrum skjer det langs de samme veiene som for tusen år siden. Det var i Østen sivilisasjonen fødtes, handelen blomstret og språk og ideer florerte. Det var der imperier ble bygget og gikk under.

Sivilisasjonens veikryss
Forfatteren har brettet ut hele verdenskartet for å fortelle verdenshistorien om igjen. Han tar utgangspunkt i de første sivilisasjonene som lå i det geografiske møtepunktet mellom øst og vest. Regionen mange folk i vesten i dag tenker på som eksotiske, fjerne land med ustabile og voldelige regimer som truer den internasjonale freden og sikkerheten er også området som danner broen mellom øst og vest. Her ligger selve sivilisasjonens veikryss, der verdens første metropoler ble etablert for nesten 5000 år siden. Dette er storpolitikkens sentrum, slik det har vært siden tidenes morgen. Og det var her det gamle Østens nettverk av silkeveier oppstod.

Det nye østen
I dag lokkes de som søker eventyr og rikdom østover. Regionen er i ferd med å gjenoppstå som begivenhetenes sentrum – i politikk, handel og kultur. Frankopan ser på verdenshistorien med nytt blikk og forteller om kreftene som har formet den globale økonomien og den politiske renessansen i øst. Den rikt illustrerte boken regnes som et nytt standardverk, er lettlest og underholdende med nyttige oversiktskart.

Les mer om

 • Hvordan Silkeveien oppsto
 • Troens vei
 • Veien til et kristent Østen
 • Veien til revolusjon
 • Slaveveien
 • Veien til død og fortapelse
 • Gullveien
 • Sølvveien
 • Veien til Nord-Europa
 • Veien til imperiet
 • Veien til krig
 • Det svarte gullets vei
 • Veien til kompromiss
 • Veien til folkemord
 • Den kalde krigens vei
 • Veien til supermakt-rivalisering
 • Den nye silkeveien
 • Og mye mye mer

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Arne Dvergsdal, Dagbladet
Terningkast 5 Guri Hjeltnes, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 667
ISBN: 9788205505483
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The silk roads
Format: 23 x 15 cm
Nr: 8111359
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Peter Frankopan (f. 1971) er historiker ved Oxford University, der han leder Senter for bysantinsk forskning. Frankopan arbeider særlig med historiefaget i områdene Middelhavet, Russland, Midtøsten, Persia og Sentral-Asia, og med forholdet mellom kristendom og islam. Han er også jevnlig bidragsyter til The New York Times, The Financial Times og The Guardian og har bidratt til mange tv- og radiodokumentarer. Silkeveiene. En ny verdenshistorie ble kåret til Årets historiebok av The Daily Telegraph i 2015 og lå på Sunday Times' Topp 10 for sakprosa i ni måneder. Boka har også vært på toppen av listene i flere andre land.

Peter Frankopan blir på grunn av sin unge alder og briljante karriere beskrevet som "vår tids historie-rockestjerne". 

 

 

«Med sine omfattende kunnskaper og sin overlegne evne til å skrive godt og underholdende har den ambisiøse Oxford-akademikeren Peter Frankopan klart å gjøre sin nye versjon av verdenshistorien til en internasjonal bestselger.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Frankopan er ikke den første som har lagt verdens midte lenger øst, men i denne ambisiøse boken – full av overraskende detaljer og perspektiver – blir dette grundig dokumentert i en bok som er lett og lese og fin å bla i. ... for enhver person interessert i historie og geografi gjennom århundrene, er boken rett og slett et must.»

, VG Terningkast 5

«Umåtelig underholdende ... fortjener til fulle å bli kalt En ny verdenshistorie.»

«Briljant og fryktløs ... Dette er historie i det bredeste formatet.»

«Så velskrevet, underholdende, urovekkende og spennende som en krimfortelling.»

Svenska Dagbladet