Min side Kundeservice Bli medlem

Silkeveiene

en ny verdenshistorie

«Med sine omfattende kunnskaper og sin overlegne evne til å skrive godt og underholdende har den ambisiøse Oxford-akademikeren Peter Frankopan klart å gjøre sin nye versjon av verdenshistorien til en internasjonal bestselger.»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

Internasjonal bestselger som setter verdenshistorien i nytt lys med Østen som dreiepunkt.

Les mer

249,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Internasjonal bestselger som setter verdenshistorien i nytt lys med Østen som dreiepunkt.

I århundrer førte jakten på makt og penger menneskene mot den nye verden i Amerika. I dag er det Østen som lokker dem som søker rikdom og eventyr: fra Sentral-Asia og dypt inn i Kina og India. Regionen som en gang var sentrum for begivenhetene, er igjen på vei mot dominans innen global politikk, handel og kultur. I den internasjonale bestselgeren Silkeveiene setter Oxford-historikeren Peter Frankopan verdenshistorien i nytt lys med Østen som dreiepunkt.

Silkeveiene er en strålende utforskning av kreftene som har ført til rikers vekst og fall og varsler en ny æra i internasjonal stormaktspolitikk. Silkeveiene lå ni måneder på Sunday Times' topp ti-liste og ble kåret til årets historiebok av The Daily Telegraph i 2015.

 

Medlemsvurdering:
Dette var overveldende. Det ga en helt ny innsikt, med så mye satt i system. Under lesingen fikk man stadig svar på mange spørsmål om årsak. Denne boken vil ikke bli satt bort i hyllen, men vil stadig bli lest om. Den er altfor komprimert til at jeg vil huske alt, men jeg vil vite at jeg har svaret et sted. Takk.

Elisabeth Simonsen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
667
ISBN
9788205514805
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
The silk roads
Format
21 x 13 cm
Nr
8177465
Serie
Gyldendal pocket

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Med sine omfattende kunnskaper og sin overlegne evne til å skrive godt og underholdende har den ambisiøse Oxford-akademikeren Peter Frankopan klart å gjøre sin nye versjon av verdenshistorien til en internasjonal bestselger.»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

«Frankopan er ikke den første som har lagt verdens midte lenger øst, men i denne ambisiøse boken – full av overraskende detaljer og perspektiver – blir dette grundig dokumentert i en bok som er lett og lese og fin å bla i. ... for enhver person interessert i historie og geografi gjennom århundrene, er boken rett og slett et must.»

Guri Hjeltnes, VG

«Umåtelig underholdende ... fortjener til fulle å bli kalt En ny verdenshistorie.»

The Times

«Briljant og fryktløs ... Dette er historie i det bredeste formatet.»

The Guardian

«Så velskrevet, underholdende, urovekkende og spennende som en krimfortelling.»

Svenska Dagbladet

Medlemmers vurdering

I
Inger Halvorsen – 09.03.2021

– Silkeveiene

H
Henrik Emhjellen – 04.04.2019

– At det er verdenshistorien i nytt lys, er vel en noe overdreven påstand. Boken er tekstrik, og dekker handelen langs de gamle karavaneveiene. Dessverre gir omtalen av boken et feilaktig inntrykk av den er utstyrt med mange, store bilder. I virkeligheten er fotoene ganske små; de er samlet i to bolker i boka.

G
Gerd Løkke – 02.01.2018

– Silkeveiene

E
Elisabeth Simonsen – 31.12.2017

– Dette var overveldende. Det ga en helt ny innsikt, med så mye satt i system. Under lesingen fikk man stadig svar på mange spørsmål om årsak. Denne boken vil ikke bli satt bort i hyllen, men vil stadig bli lest om. Den er altfor komprimert til at jeg vil huske alt, men jeg vil vite at jeg har svaret et sted. Takk.

G
Gunn Marit Bondahl – 28.12.2017

– Fantastisk innholdsrik og opplysende bok. Lettlest og interessant kunnskapsformidling. En av de beste i sin sjanger.

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 04.10.2017

– Nå har vi fått et nytt standardverk om verdenshistorien som allerede er en internasjonal bestselger. Den kritikerroste historikeren Peter Frankopan, som litt uhøytidelig er blitt kalt «vår tids historie-rockestjerne», knytter trådene fra Silkeveiene, verdens sentralnervesystem, til hele verdenshistorien. Og nå, sier Frankopan, er Silkeveiene i ny fremvekst. Dette er gaven til alle historieinteresserte!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Silkeveiene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv