Meny

Gourmet for begynnere

; Tine Poppe (Illustratør)

Har du lyst til briljere på kjøkkenet, men vet ikke helt hvordan? Øyvind Hjelle fra Gastronomisk Institutt loser deg trygt i havn. Les mer
Vår pris
348,-
Spar
50,-

Veil. pris: 398,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 348,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 398,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Tuva Ørbeck Sørheim, redaktør

Øyvind Hjelle er ingen hvemsomhelst, han har fartstid både fra Feinschmecker og Palace Grill, og har flere kokebokutgivelser på samvittigheten. Til tross for sin høye, kulinariske stjerne er han langt fra snobbete. I Gourmet for begynnere får du forklart alt fra grunnen, tilrettelagt på en pedagogisk måte. De litt kinkige operasjonene, som lett kan ta motet fra mange hobbykokker, forklares med gode bildeserier - og på 1-2-3 ser ikke kamskjell-åpning eller rensing av kongekrabbe lenger uoverkommelig ut. Resultatet ser definitivt appetittvekkende ut!

"Å, det er så lite..."
Har du noen gang ønsket å ha familie og venner på middag og med et skuldertrekk servere en meny som hentet fra et restaurantkjøkken? Har du oppskriftene og triksene er det faktisk ikke så mye mer som skal til. Imponér gjerne med en ferdig sammensatt meny, så får du gode vintips med på kjøpet - eller miks og match retter fra de ulike menyene.

Fra venstre: Blåskjell i kokos, kamskjell med sitron, vårløk og småerter, crostini med mozzarella, salami og tomat,
                  bortskjemte bondepiker og søtsaker fra et godt konditori (enkelte ting kan konditoren best!)

"På 1-2-3 ser ikke kamskjellåpning eller
rensing av kongekrabbe lenger
uoverkommelig ut."

Du trenger ikke å slave over grytene i timevis - boka instruerer grundig om hva som kan og bør lages i forveien, og i hvilken rekkefølge de øvrige rettene bør lages ferdig. Hjelle gir deg også de proffe tipsene som løfter matlagningen fra hverdags- til gourmetmat. Visste du for eksempel at noe så enkelt som en pepperkakeform kan hjelpe deg å style maten som proffene gjør?

Harmoni i smaksopplevelsene
Det er jo ikke bare de ulike ingrediensene som skal være i harmoni eller komplettere hverandre - hva man velger å drikke til, er også et område der mange føler seg usikre. Øyvind Hjelle byr på støtte fra sin gode kollega ved Gastronomisk Institutt, vinekspert Knut Espen Misje.

"Har du oppskriftene og triksene er det
faktisk ikke så mye mer som skal til."

Her er det også mange gode innspill til å utvide horisonten litt, det er jo ikke så lett å være nytenkende når man står der på
polet fem på fem. Prøv for eksempel en god riesling til rettene med asiatisk vri - eller en Vin Santo til pannetone med mascarponekrem og appelsinmarmelade. Nærmere himmelen er det vel knappest mulig å komme her nede på landjorda, det heter ikke hellig vin for ingenting!

Prøv en gourmetoppskrift på Kamchatkakrabbesalat

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Dinamo forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 295
ISBN: 9788280711373
Utgave: 1. utg.
Format: 26 x 21 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger