Europas mødre

de siste 43 000 årene

«Det merkes at forfatteren er vant til å formidle forskning til vanlige mennesker. Enkelt, fengslende og med et vakkert språk oppdaterer hun hele Europas historie.»

Gefle Dagblad

Moderne DNA-teknologi har revolusjonert arkeologien. Gjennom DNA-analyser kan forskere ser hvordan mennesker har beveget seg gjennom årtusener. Det viser seg at Europas fedre og Europas mødre har vandret etter ganske forskjellige mønstre. Les mer

449,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Moderne DNA-teknologi har revolusjonert arkeologien. Gjennom DNA-analyser kan forskere ser hvordan mennesker har beveget seg gjennom årtusener. Det viser seg at Europas fedre og Europas mødre har vandret etter ganske forskjellige mønstre. Hva forteller det om fortidens kjønnsroller og vårt samfunn i dag? Når oppsto patriarkatet, og kan vi egentlig si hvorfor?

Augustprisvinneren Karin Bojs leter etter svarene i denne fortellingen, som går fra sjimpanser i regnskogen til Nordens skjoldmøyer, via neandertalersex, de første hundene, det første metallet, de første tamme hestene og et fem tusen år gammelt incesttilfelle i Irland.

Detaljer

Forlag
Spartacus
Språk
Bokmål
ISBN
9788243016477
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Europas mødre

Lytt til utdrag

Anmeldelser

«Det merkes at forfatteren er vant til å formidle forskning til vanlige mennesker. Enkelt, fengslende og med et vakkert språk oppdaterer hun hele Europas historie.»

Gefle Dagblad

«Karin Bojs er blant dei fremste til å formidla dei lange linjene i historia som me nå ser tydelegare konturar av. [...] Boka er altså i like stor grad ei oppdatering av vår allmenne forhistorie som ei rein kvinnehistorie. Bojs har likevel interessante refleksjonar om kvifor kvinnene ofte har kome i skuggen.»

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

«Bojs er overbevisende, samvittighetsfull og åpen i sitt søk langs de kronglete stiene i vår genetiske fortid.»

Svenska Dagbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Europas mødre:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv