Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Min europeiske familie

de siste 54 000 årene

Lyst å vite mer om familien din de siste 54 000 årene? Les og bli overrasket over hva DNA-trådene som knytter oss alle sammen forteller om felles historie og vårt opphav. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Karin Bojs tegner det store bildet av Europas og europeernes utvikling i over 50 000 år. Når du og jeg følger slektsleddene bakover i tid stopper det gjerne opp etter noen generasjoner i mangel på gode kilder. Karin Bojs har tatt i bruk den nye, fantastiske dnateknologien til å utforske slektens gang tusenvis av år bakover i tid, sin egen – og dermed vår også.

Den røde dna-tråden
Min europeiske familie tar utgangspunkt i forfatterens egne gentiske opphav, men forteller samtidig om alle skandinavere og moderne europeeres opprinnelse. «Denne boka er et forsøk på å knytte sammen trådene: de profesjonelle forskernes aller siste funn om Europas tidlige historie og min egen private familiehistorie. For å gjøre resarch har jeg reist til ti land, lest et par hundre forskningsartikler og intervjuet omtrent sytti forskere,» skriver forfatteren i forordet. Hun skimter trådene som går mellom oldemorens, farmorens og farfarens hendelser langt tilbake i historien, tilbake til jegerstammer og folkegrupper som levde av jordbruk – historiske linjer hun deler med store deler av Europas befolkning.

Det første møtet
«La oss begyne med noe som hendte våre slektninger i nærheten av Genesaretsjøen for omtrent 54 000 år siden,» skriver hun – og tar fatt på sin forkvinnes historie, langt tilbake i tid , en kvinne på vei med raske skritt nedover en fjellside etter et skjebnesvangert møte med en annerledes mann ...

 

Visste du at ...

  • bunnen av Nordsjøen (Doggerland) var tørt land for noen tusen år siden, og at det sannsynligvis var her nordboerne holdt til før de ble drevet nordover av klimaendringene?
  • samenes genetiske røtter peker mot Nord-Spania og Sør-Frankrike, men at språkpåvirkningen kommer østfra?
  • de fleste av oss har slektskap tilbake til både jegerstammer og bondeslekter?
  • noen av verdens eldste, kjente jordbrukslandsbyer ligger i Syria?
  • at vårt nære forhold til katter antakelig oppstod i forbindelse med at menneskene begynte å samle store forråd av korn som tiltrakk seg mus (som igjen tiltrakk seg katter)
  • at svært mange etterkommere av den indoeuropeiske gjeterkulturen på steppene spredte seg over hele Europa i tillegg til det sørlige Asia?
  • at Stonehenge opprinnelig var laget av treverk?

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
443
ISBN
9788243010925
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Min europeiske familie de siste 54 000 årene
Format
22 x 16 cm
Nr
8116768

Medlemsblad

 

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Min europeiske familie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
249,- 449,-
 

Enken

Helene Flood
Innbundet 
199,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv