Min side Kundeservice Bli medlem

Kjønn i isen

fragmenter til ei ny polarhistorie

Boka "Kjønn i isen" utfordrer ideen om de arktiske strøk som den maskuline mannens domene. Vi møter både mannlige og kvinnelige polarforskere, fangstfolk og kunstnere. Gjennom ni kapitler inspirerer forfatterne til nytenkning om hva en helhetlig polarhistorie anno 2024 bør og kan være. Les mer

430,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Boka "Kjønn i isen" utfordrer ideen om de arktiske strøk som den maskuline mannens domene. Vi møter både mannlige og kvinnelige polarforskere, fangstfolk og kunstnere. Gjennom ni kapitler inspirerer forfatterne til nytenkning om hva en helhetlig polarhistorie anno 2024 bør og kan være. Hva er det som skjer dersom vi avkler noen av de kjønnede sannhetene om polarområdenes historie?

Fra ulike faglige ståsted, og gjennom et bredt tilfang av kilder, tar bidragsyterne tak i noen av de kjønnede forestillingene som preger fortellinger om polarområdene i litteraturen, i kunsten og på museum. En slik forestilling gis liv i det velkjente bildet av den heltemodige mannen - oppdageren, vitenskapsmannen eller fangstmannen - som kjemper seg gjennom isødet med mål om å temme, måle eller høste av ressursene i uberørte, jomfruelige områder. Boka utfordrer en slik klassisk forestilling om kjønn og maskulinitet i polarområdene ved å trekke fram normbrytende praksiser i både fortid og nåtid, og ved å se kjønn i sammenheng med en rekke andre forhold som klassetilhørighet, skeivhet, menneske-dyr-relasjoner samt hjemlige og vitenskapelige praksiser.

Ved å legge nye fragmenter til historien trer polarområdene fram i all sin dybde og mangfoldighet.

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
250
ISBN
9788283051292
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kjønn i isen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv