Meny
 

En delt verden

hvorfor vi lever i murenes tid

; Roger Ødegaard (Oversetter)

Nasjoner bygger murer som aldri før. Tim Marshall, forfatteren av fjorårets storselger Geografiens makt, ser på hvorfor verden føles mer delt enn noen gang. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Presentert av RUNHILD SKJØLAAS, redaktør

Stenger murene ute – eller inne? Halvparten av murene som er reist etter 2. verdenskrig er bygget etter årtusenskiftet. Gjennom mer enn tretti år har Tim Marshall overvåket og fortolket politiske spenninger og konflikter på alle kontinenter. I En delt verden gir han oversikten og innsikten som er nødvendig for å forstå hvorfor vi murer oss inne.

HVORFOR MURE SEG INNE?
Marshall tar for seg ti av verdens viktige regioner der det i løpet av få år er bygget tusenvis av mil med stengsler – piggtrådgjerder og vegger av betong. Forfatteren forklarer hvorfor disse fysiske hindringene har oppstått. Årsakene er mange, det er så mye som deler befolkningene: økonomi, etnisitet, religion og politikk.

DEN ÅPNE VERDEN LUKKER
Nasjonalismen er igjen på fremmarsj, og verden oppleves mer urolig enn på lang tid. I Europa har et urolig tiår ført til at fellesskapet er på bristepunktet. I enkelte land er selve demokratiet under press. I Kina strever statspartiet med å takle skillelinjene kapitalismen har skapt, og i USA kan det synes som om grensemuren mot Mexico delvis skyldes en frykt for at landets hvite befolkning skal bli en minoritet. Hvordan havnet vi her? Og finnes det realistisk håp om at murene kan rives ned?

Tim Marshall ser nærmere på:

  • effektene av migrasjon (USA, Europa og Det indiske subkontinentet)
  • nasjonalismens evne til både å samle og splitte (Kina, Storbritannia og Afrika)
  • skjæringspunktene mellom religion og politikk (Israel og Midtøsten).

Fakta

Om forfatteren

TIM MARSHALL (f. 1959) er redaktør og journalist i tillegg til at han skriver bøker. Han er en ledende autoritet innen utenrikspolitikk, og har gjennom mer enn 25 år rapportert fra en lang rekke land og konfl iktområder, inkludert Balkan og Midtøsten. Han har jobbet for blant annet BBC, Sky News, The Times, Guardian, Independent og Daily Telegraph.

Medlemsblad