Min side Kundeservice Bli medlem

Duften av furu

min familie og deres hemmeligheter

«Hennes selvbiografiske søken etter spor er langt mer enn et stykke personlige minner eller bearbeiding . dette er et bidrag mot å glemme, en invitasjon til å ta et oppgjør med fortiden. [...] Duften av furu viser på en imponerende måte hvordan grafisk hi»

Fra juryen til Deutscher Jugendliteraturpreis

Da bestemoren flytter på aldershjem, arver Bianca Schaalburg et skap og et familiefotografi. Dette setter i gang en prosess der forfatteren forsøker å undersøke hvordan hennes egen familie var innblandet i krigen og jødeutryddelsen i Tyskland. Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Da bestemoren flytter på aldershjem, arver Bianca Schaalburg et skap og et familiefotografi. Dette setter i gang en prosess der forfatteren forsøker å undersøke hvordan hennes egen familie var innblandet i krigen og jødeutryddelsen i Tyskland.

Et sentralt spor i detektivarbeidet er et foto av Biancas bestefar i Riga i 1944, til hest og i uniform. Hadde han noe med konsentrasjonsleiren i Kaiserwald å gjøre? Et annet spor er familiens hus, der tre jødiske beboere var blitt fordrevet og senere deportert og drept. Var Biancas familie medansvarlig for ugjerningene?

Schaalburgs tegnestil er en forenklet realisme, der figurenes myke former står i skarp kontrast til det dystre temaet. Boka gir unge lesere en umiddelbar inngang til et mørkt kapittel i europeisk historie, men den kan selvfølgelig også leses av voksne.

Detaljer

Forlag
Minuskel
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
205
ISBN
9788292796788
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Anmeldelser

«Hennes selvbiografiske søken etter spor er langt mer enn et stykke personlige minner eller bearbeiding . dette er et bidrag mot å glemme, en invitasjon til å ta et oppgjør med fortiden. [...] Duften av furu viser på en imponerende måte hvordan grafisk hi»

Fra juryen til Deutscher Jugendliteraturpreis

«.Duften av furu er i høgste grad ei forteljing om Tyskland og om Europa. Ambisjonane er altså høge, og utfallet imponerande. Samstundes som Schaalburg skildrar ein levande minnekultur, medverkar ho også sjølv til å gi denne form .. ein krevande kombinasjon som må seiast å vere noko av ein prestasjon.»

Øyvind Vågnes, Empirix

«Et av de fineste virkemidlene er når hun skal fortelle om dem som brutalt ble revet ut av historien, og som det nesten ikke finnes spor igjen etter. [.] Som én stein blant mange, i det viktige minnearbeidet vi må gjøre som etterhvert som tidsvitnene ikke lenger er blant oss, er Schaalburgs bok et velkomment bidrag til det puslespillet vi sammen må legge.»

Jonas Bals, Klassekampen

«Nøyaktigheten og det detaljrike universet Schaalburg drar leseren inn i, gir historien en ekstra dimensjon av dybde og hjelper leseren med å forstå sammenhengene mellom individuell historie og historiens større bilde. Den viser enkeltindividers streben, men minner oss også på hva som kan skje når konflikter og maktsyke, drevet av groteske rasemessige ideer, kulminerer i folkemord, noe som dessverre også skjer i dagens verden.»

May Andersen, Serienett

«Duften av furu er en interessant reise gjennom bruddstykker av familiehistorien til Bianca Schaalburg. Samtidig er det en emosjonell samling av fakta og anekdoter om familieliv i Tyskland i mellomkrigstiden, krigsårene og etterkrigstiden. . Optikken til Schaalburg med både en fortelling og en metafortelling er et godt grep, og hun er ikke redd for å bruke familiens mindre hyggelige sider som en del av narrativet.»

Kristian Hellesund, Sydvesten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Duften av furu:

Maus

Art Spiegelman
Paperback 
249,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Munnu
Ny!

Munnu

Sajad Malik
Innbundet 
369,-
 
Ugress
Ny!

Ugress

Kŭm-suk Gendry-Kim
Paperback 
369,-
 

1905

Tor Bomann-Larsen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Kikkeren

Yoshihiro Tatsumi
Paperback 
227,- 249,-
 

Prokon

Peter Haars
Paperback 
182,- 200,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv