Min side Kundeservice Bli medlem

Moby Dick og andre klassikere

Fiskehistorien er en eldgammel og seiglivet form for fortelling der forstørrelse er et kjennetegnende element. Det samme elementet finner vi også igjen i mer lødig litteratur, for eksempel i noen av de viktige verkene som er tatt med i dette fjerde bindet i serien Donald Ducks Litteraturhistorie. Les mer

327,-

359,- Spar: 32,-

Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Fiskehistorien er en eldgammel og seiglivet form for fortelling der forstørrelse er et kjennetegnende element. Det samme elementet finner vi også igjen i mer lødig litteratur, for eksempel i noen av de viktige verkene som er tatt med i dette fjerde bindet i serien Donald Ducks Litteraturhistorie. Men det er vel ikke mange fluefiskere - eller penneknekter, for den saks skyld - som har greid å pumpe opp prestasjonene sine til så imponerende dimensjoner som forfatterne bak disse klassikerne. En fisk på størrelse med Moby Dick, kjent fra tittelfortellingen i dette bindet, ville fått den mest erfarne søndagsfisker til å lengte hjem til mor, mens den som blir med på haiketur i verdensrommet, bare kan glemme å komme hjem igjen. Her har seriekunstnere som Giovan Battista Carpi, Paolo Mottura og Giampiero Ubezio, alle kjent fra Donald Duck pocketbøkene, tolket verker av Herman Melville, Victor Hugo, Edgar Allan Poe og andre litterære kjemper. Den imponerende tittelhistorien er ikke tidligere utgitt i Norge.

I forordet drøfter litteraturforsker Kai Mikkonen forskjellene mellom tegneserieversjonene og de litterære forbildene. Dessuten presenterer han det klassiske verket som er utgangspunktet for hver enkelt serie.

Detaljer

Forlag
Egmont Comics Nordic
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
290
ISBN
9788242950512
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Moby Dick og andre klassikere
Format
25 x 17 cm
Serie
Donalds litteraturhistorie 4

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Moby Dick og andre klassikere:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Valget

H.L. Phoenix
Innbundet 
299,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv