Embroideries

«This is a book to provoke and entertain»

Peter Millar, The Times

From the author of the acclaimed comic-strip autobiography Persepolis comes this comic book for grown-ups, a gloriously entertaining and revealing look into the sex lives of Iranian women. Les mer

160,-
Paperback
Sendes innen 7 virkedager

Logg inn for å se din bonus

From the author of the acclaimed comic-strip autobiography Persepolis comes this comic book for grown-ups, a gloriously entertaining and revealing look into the sex lives of Iranian women.

Medlemsvurdering:
Nok en glitrende tegneroman fra fransk-iranske Marjane Satrapi. Denne gangen tar forfatteren av suksessfilmen "Persepolis" for seg sex, kjærlighet og relasjoner i muslimske Iran. Boka gir et innblikk i kvinnenes hemmelige liv. Når slørene kastes hjemme hos dem selv i et privat teselskap forteller disse kvinnene like åpent om seksuelle frustrasjoner og gleder som jentene i den mer kjente amerikanske TV-serien "Sex and The City". Marjane skildrer det hele med sine sedvanlige tydelige observasjoner, humor og naivitet. Dette er både en bok som lærer deg litt mer om livet bak burkaen (eller chadoren som det vel heter i Iran) samtidig som den forteller leseren noe om hvor allmenngyldig temaer som seksualitet og forelskelse faktisk er, uansett kulturell bakgrunn. En herlig, lettlest og sjarmerende liten bok om sex under sløret.

Oslomor

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Jonathan Cape Ltd
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
144
ISBN
9780224087407
Utgivelsesår
2008
Format
19 x 14 cm

Om forfatteren

Marjane Satrapi was born in 1969 in Rasht, Iran. She grew up in Tehran, where she studied at the French school, before leaving for Vienna and then Strasbourg to study illustration. She has written several children's books and her commentary and illustrations appear in newspapers and magazines around the world, including the New Yorker and the New York Times. She is the author of the internationally bestselling and award-winning graphic novel autobiography in two parts, Persepolis and Persepolis 2, also a major international motion picture. She currently lives in Paris.

Anmeldelser

«This is a book to provoke and entertain»

Peter Millar, The Times

«Satrapi's drawings are sparing and highly stylised; she is able to render nuances of expression with simple, bold strokes... The stories are wittily told and show a side of life in Iran that is unknown to outsiders»

Lydia Adetunji, Financial Times

«A daring and brilliantly calculated illumination of a secret space... Though Embroideries is not a continuation of the Persepolis story, it sits at the heart of the same world - a brutally policed society where an extraordinarily rich and inventive culture still prevails, if only behind closed doors, where women are wildly subversive, funny, free-thinking and sexy»

Maureen Freely, Guardian

«This is Sex and the City, Middle-Eastern style - outrageous, explicit and funny»

Kelly Knox, Time Out

Medlemmers vurdering

O
Oslomor – 20.04.2009

– Nok en glitrende tegneroman fra fransk-iranske Marjane Satrapi. Denne gangen tar forfatteren av suksessfilmen "Persepolis" for seg sex, kjærlighet og relasjoner i muslimske Iran. Boka gir et innblikk i kvinnenes hemmelige liv. Når slørene kastes hjemme hos dem selv i et privat teselskap forteller disse kvinnene like åpent om seksuelle frustrasjoner og gleder som jentene i den mer kjente amerikanske TV-serien "Sex and The City". Marjane skildrer det hele med sine sedvanlige tydelige observasjoner, humor og naivitet. Dette er både en bok som lærer deg litt mer om livet bak burkaen (eller chadoren som det vel heter i Iran) samtidig som den forteller leseren noe om hvor allmenngyldig temaer som seksualitet og forelskelse faktisk er, uansett kulturell bakgrunn. En herlig, lettlest og sjarmerende liten bok om sex under sløret.

-
-ikorn – 23.11.2008

– I "Embroideries" møter vi mange av kvinnene fra "Persepolis", i tillegg til noen flere, der de samles for å snakke om menn og sex. Det er mange vittige historier, om sylskarpe kvinner og dumme menn, men det også tristhet og oppgitthet her. Boka er nok ikke forfatterens beste, den har ingen rød tråd og er mer en samling av historier enn en roman, men den er underholdende og full av gode betraktninger og interessante innsikter i hvordan kvinner har det i Iran. Hvis du likte "Persepolis" er denne definitivt verdt å ta en kikk i, du vil ikke angre på det.

L
Litteraturelsker – 19.06.2008

– Marjane Satrapi er en iransk kvinnelig forfatter som bor og arbeider i Paris. Det jeg har lest av henne, handler stort sett om Iran eller om å være en fremmed i Europa. Dette er en tegneserie for voksne, om kvinners liv i Iran. Selv om noen av personene er de samme som i suksessene Persepolis 1 og 2, vil jeg så absolutt ikke kalle dette en oppfølger. Dette fordi du slett ikke må lese suksessene for å kunne lese Embroideries. Marjane Satrapi har en nydelig snert på sine historier; en snert jeg vil påstå hun har hentet fra den franske litteraturen, men siden jeg ikke kjenner den iranske, ikke kan utelukke at denne finnes også der. Snerten er nydelig "uamerikansk" på den måten at ikke absolutt alle poeng mates oss som lesere med teskjeer. Embroideries er ikke den beste av hennes historier, men inneholder snert og er i tillegg opplysende og morsom.

B
BackPacker – 26.05.2006

– Dette er en slags oppfølger til "Persepolis" der Satrapi skildrer sin barndom og senere sin tilbakekomst til Iran. I "Embroideries" er tonen og temaet litt mer løssluppet; her er det kjærlighet og kjønnsliv som står sentralt. Gjennom denne tegneserieromanen gir Satrapi oss et innblikk i hvordan seksualitet blir diskutert og forstått på i Iran. Og det gjør hun med nydelige tegninger, meget gode dialoger og humor. Det er en veldig anstendig historie, ingen støtende tegninger eller språk. Jeg synes denne, akkurat som Persepolis, er kjempebra. Jeg liker fortellerstemmen til Satrapi, jeg liker måten hun forteller mye med enkle tegninger og jeg beundrer evnen hennes til å uttrykke så mye i tegneserieform. Jeg likte denne meget godt, og anbefaler Satrapi til alle og enhver!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Embroideries:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv