Norsk morfologi

med fonologi og semantikk

Dette er en innføring i norsk morfologi og handler altså om hvordan norske ord er bygd opp, og hvordan de bøyes. Boka inneholder også kapitler om tale og skrift og om semantikk, og det er arbeidsoppgaver til hvert kapittel. Les mer

369,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Dette er en innføring i norsk morfologi og handler altså om hvordan norske ord er bygd opp, og hvordan de bøyes. Boka inneholder også kapitler om tale og skrift og om semantikk, og det er arbeidsoppgaver til hvert kapittel. Boka dekker både bokmål og nynorsk, og nyere endringer i målformene er innarbeidd.

Forfatteren bruker i denne boka stort sett den tradisjonelle inndelingen av ordklassene. Det er flere grunner til det: De fleste voksne er vant til de tradisjonelle termene, de svarer bedre til terminologien internasjonalt og den nye ordklasseinndelinga har flere svakheter, etter forfatterens syn.

Boka kan brukes av alle som er interessert i norsk språk. Sammen med boka «Innføring i norsk syntaks» dekker disse bøkene fagområdet norsk grammatikk på en god måte.

«Norsk morfologi med fonologi og semantikk» er en bearbeidd og utvidet utgave av «Norsk morfologi», som tidligere ble utgitt på et annet forlag.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
219
ISBN
9788215060675
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Norsk morfologi
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norsk morfologi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ulyzes

Oddvar Torsheim
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv