Min side Kundeservice Bli medlem

Språket som system

norsk språkstruktur

Alle mennesker er utrustet med en medfødt språkevne - en slags «programvare» som gjør oss i stand til å lære et hvilket som helst språk. Det betyr at alle morsmålsbrukere har en fantastisk kunnskap om sitt eget språksystem. Les mer

549,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Alle mennesker er utrustet med en medfødt språkevne - en slags «programvare» som gjør oss i stand til å lære et hvilket som helst språk. Det betyr at alle morsmålsbrukere har en fantastisk kunnskap om sitt eget språksystem. Allerede som barn er vi eksperter på vår egen grammatikk.

Denne boka gir en grundig innføring i det norske språksystemet. Innsikt i dette språksystemet oppnås best ved å ta utgangspunkt i denne språkevnen som hvert enkelt menneske har i seg, og i den ubevisste kunnskapen vi alle har om vårt eget språk.

Solid kunnskap om hvordan språkets byggeklosser er konstruert, er helt nødvendig for å forstå språket i bruk, for eksempel når vi skal forklare ulike språkfenomen, når vi skal forstå hvorfor språkfeil oppstår, og når vi skal drive språkundervisning. Bokas kapitler om fonologi, morfologi og syntaks tar for seg det grammatiske språksystemet i norsk. I siste del av boka presenteres ulike felt hvor det grammatiske språksystemet inngår i en større sammenheng: norsk som andrespråk, grammatikkdidaktikk og sammenliknende grammatikk.

Boka forutsetter ingen forkunnskaper i språk eller grammatikk, og passer for alle som er interessert i norsk språk. Den egner seg som innføringsbok på universitets- og høyskolestudier i norsk/ nordisk, og den vil være svært nyttig for norsklærere i praksisfeltet og i videreutdanning.

Detaljer

Forlag
Landslaget for norskundervisning / Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Nynorsk
Sider
376
ISBN
9788245021660
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Språket som system
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Språket som system:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Nomino

Gøril Grov Sørdal
Innbundet 
363,- 399,-
 

#novelle

Karen Marie Kvåle Garthus
Paperback 
555,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv