Min side Kundeservice Bli medlem

Kvinnekamp med nål og tråd

kjole- og draktsyerfaget gjennom 100 år

I Kvinnekamp med nål og tråd - Kjole og draktsyerfaget gjennom 100 år, har Janette Ulvedalen og Anette Hellenes samlet historien om striden for å få kjole- og draktsyerfaget godkjent som et eget håndverksfag. Les mer

569,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
I Kvinnekamp med nål og tråd - Kjole og draktsyerfaget gjennom 100 år, har Janette Ulvedalen og Anette Hellenes samlet historien om striden for å få kjole- og draktsyerfaget godkjent som et eget håndverksfag. Utøverne har med stolthet holdt håndverket ved like - det myke faget innen stofflige kvaliteter, tidens silhuett, formuttrykk og teknikker - og videreutviklet det i tråd med kulturen faget har levd i.

Kjole- og draktsyerfaget har en lang, interessant og kronglete historie som spenner fra midt på 1800-tallet og frem til i dag. Det handler om veien frem til å bli et godkjent håndverksfag på 1920-tallet, og om kvinnekamp og retten til å drive et selvstendig håndverk i en mannsdominert yrkesfaglig verden.

Dagens kjole- og draktsyere kan med sine håndverksferdigheter lett tre inn i den digitale tidsalderen fordi erfaringskunnskapen i formbygging og spissfindige teknikker godt forstår det digitale formspråket. Det er en spennende fremtid for norske kjole- og draktsyere!

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
223
ISBN
9788256029334
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
35 x 25 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kvinnekamp med nål og tråd:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv