Meny

Helena potte og skål Ø21 cm terracotta

Bergs Potter

Helena, den skjønne!

Les mer
Finnes i disse fargene
Vår pris
249,-
Spar
250,-

Førpris: 499,- 
Leveringstid: Sendes innen 2 virkedager

Vår pris: 249,-
Spar: 250,-

Førpris: 499,- 
Leveringstid: Sendes innen 2 virkedager

Helena har en perlekant øverst på potten, noe som gir et mykt og samtidig rent utseende. Helena-potten ble opprinnelig skapt på 1800-tallet av pottemakeren Roberto Rosso, en dyktig pottemaker som lot seg inspirere av det gamle Hellas. Helena kommer i to farger, den rosa i klassisk farge, mens den grå er skapt av Bergs Potter.

Hvis planter kunne snakke, ville de fortalt deg at de har det aller best i potter av god leire. Her får røttene puste, og leiren holder godt på fukt. Pottene kan brukes både ute og inne, de er laget av kvalitetsleire og brent på høy temperatur, noe som gir dem en naturlig styrke. Skålene er behandlet med silikon, slik at de er vanntette.

Danske Victor Berg arvet en keramikkbutikk i København i 1942, og begynte å selge blomster i tillegg til blomsterpotter for å bringe liv og glede inn i Københavnernes liv under krigen. Etterspørselen vokste, og snart hadde han tre butikker i byen. I 1984 tok barna hans, Steffen og Christine over driften. Deres interesse for keramikk, historie og arkeologi tok dem ut på flere turer, og slik fant de inspirasjonene til Københavnerpotten, som i dag er deres flaggskip. De flyttet produksjonen til Toscana, blant dyktige pottemakere og kreative kunstnere. I dag er det tredje generasjon Berg som står for driften.

Materiale: terrakotta
Mål: diameter 21 cm

 

FAKTA
Farge: Terracotta
Nr: 8185557
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger