Min side Kundeservice Bli medlem

Skolehagen som læringsarena

Hva er en skolehage?
Hvordan kan vi bruke skolehage i undervisning og i ulike fag?

I denne boka får du både praktisk og faglig kunnskap til å drive med skolehage. Hvert kapittel representerer egne forskningsprosjekter som bidrar med ny kunnskap for å utvikle skolehage som både forskningsfelt og arena for læring. Les mer

389,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Hva er en skolehage?
Hvordan kan vi bruke skolehage i undervisning og i ulike fag?

I denne boka får du både praktisk og faglig kunnskap til å drive med skolehage. Hvert kapittel representerer egne forskningsprosjekter som bidrar med ny kunnskap for å utvikle skolehage som både forskningsfelt og arena for læring.

Skolehage er en læringsarena med lange tradisjoner i Norge, der dyrking av mat står sentralt. Den fysiske skolehagen kan være så mangt, og romme ulike elementer som kasser og potter der man dyrker mat, kompost, husdyrhold, redskapsboder, lekerom, sittegrupper, samt fuglekasser, insektshotell og insektsvennlige vekster.
Skolehagen gir også elevene muligheten til å følge prosessene i naturen, og kan være en konkretisering av vekslingene mellom årstidene. Læring i skolehagen kan gi elevene mulighet til å koble aktivitetene i hagen til lokalt og globalt landbruk, og se sammenhenger mellom de økologiske prosessene og matproduksjon. Skolehagen gir muligheter for elever til å vokse og utvikle seg både faglig og sosialt.

De tre tverrfaglige temaene i Kunnskapsløftet (LK20) er relatert til store samfunnsutfordringer. I denne boka har vi lagt særlig vekt på bærekraftig utvikling som tema, men viser tilnærminger til hvordan man kan undervise ved bruk av skolehage som læringsarena innenfor alle de tre temaene; bærekraftig utvikling, demokrati og medborgerskap og folkehelse og livsmestring. Boka er på ingen måte en fasit, men gir eksempler på hvordan man kan undervise for å fremme den viktige handlingskompetansen til elevene for en bærekraftig utvikling.

Boka er aktuell for studenter i grunnskolelærerutdanningen, lærere og lærerutdannere, og andre som ønsker å styrke sin kompetanse på skolehage som læringsarena.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
330
ISBN
9788215069272
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Skolehagen som læringsarena
Format
21 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skolehagen som læringsarena:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Babel

Gaston Dorren
Innbundet 
354,- 389,-
 

Islam

John Kaltner
Paperback 
167,-
 

Crash!

Phillip G. Payne
Innbundet 
708,-
 

Molo

Trond J. Hansen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv