Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Bibelen på 200 sider

frå dei første sju dagane til verdas ende

Visste du at mange ord og uttrykk vi bruker daglig, stammer fra Bibelen? Hele vår vestlige kulturarv – kunst, litteratur, språk og kultur – er preget av Bøkenes bok. Her får du en snarvei inn i Bibelens mangfold.

Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Bibelen på 200 sider

Visste du at mange ord og uttrykk vi bruker daglig, stammer fra Bibelen? Hele vår vestlige kulturarv – kunst, litteratur, språk og kultur – er preget av Bøkenes bok. Her får du en snarvei inn i Bibelens mangfold.

Bøkenes bok, verdens viktigste bok, verdens mest leste bok. Bibelen er ikke bare en bok, den er et helt bibliotek, sier Kari Veiteberg i forordet. Tittelen, bibel, stammer fra det greske ordet bibliá og betyr bøker. Bibelen er rett og slett mange bøker samlet mellom to permer, fra mange sjangere og over et stort tidsspenn.

På oppdagelsesferd i Bibelen
Tekstene er skrevet av svært ulike forfattere for helt forskjellige målgrupper. Bibelen rommer poesi og fortellinger, klagevers og refs av politiske ledere, skremmende framtidsskildringer, brev, historiske oversikter og kjærlighetssanger. Du finner elementer fra biografisjangeren, kriminallitteraturen og selvhjelpsbøker. Det er en kulturhistorisk oppdagelsesferd!

Kunst, språk og kultur
Vi bruker daglig ord og uttrykk som har sitt opphav i Bibelen, for eksempel «å svelge kameler», «ramaskrik», «perler for svin» og «ulv i fåreklær». Den preger billedkunsten, kalenderen vår og tekster vi opplever i vår hverdag, så ofte at vi nesten ikke tenker over det.

Med Veiteberg som kunnskapsrik og inspirerende guide kan du oppdage Bibelen for første gang eller oppdage den på nytt. Forfatteren tar for seg både de vakreste tekstene, som Salomos høysang, til det hun kaller «de fæle tekstene», om vold og overgrep, med gode tips til lesestrategier. Boka er gjennomillustrert med flotte eksempler fra verdenskunsten, fra den første kjente framstillingen av Jesus til Banksys julekrybbe.

Visste du at ...

  • Lukas er den eneste evangelisten som gir oss et glimt av den unge Jesus (Luk 2,41–52)?
  • Skjærtorsdag kommer fra norrønt skíra, å vaske og gjøre ren? Jesus vasker føttene til disiplene, og i løpet av kveldsmåltidet innstifter han nattverden.
  • kirkekunsten gjerne ble kalt Biblia pauperum, bibelen for de fattige?
  • de aller fleste møter de bibelske skriftene ved at de blir fortalt, framført eller som billedframstillinger og skulpturer, musikk og sang – og ikke ved å lese selve boka?

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Nynorsk
Sider
203
ISBN
9788248928430
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Bibelen på 200 sider
Format
23 x 16 cm
Nr
8195439
Serie
På 200 sider

Medlemsblad

Om forfatteren

KARI VEITEBERG (f. 1961) er biskop i Oslo og var tidligere gateprest. Hun har skrevet flere bøker, blant annet Bibelens kvinner (1995).

Utdrag

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bibelen på 200 sider:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv