Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

I begynnelsen var fortellingen

Fortellingen har en sentral plass i alle religioner og livssyn.

I denne boka møter vi fortellinger fra hinduisme, buddhisme, sikhisme, jødedom, kristendom og islam. Forfatterne vektlegger at gode fortellinger har mange dimensjoner, noe som innebærer at alle kan oppleve og forstå dem ut fra sin bakgrunn og sine interesser. Les mer

499,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Fortellingen har en sentral plass i alle religioner og livssyn.

I denne boka møter vi fortellinger fra hinduisme, buddhisme, sikhisme, jødedom, kristendom og islam. Forfatterne vektlegger at gode fortellinger har mange dimensjoner, noe som innebærer at alle kan oppleve og forstå dem ut fra sin bakgrunn og sine interesser.

Forfatterne tar for seg rivaliserende og problematiske fortellinger, verdier, menneskesyn og kjønnsroller i fortellingene og dilemmaer knyttet til narrativitet og identitet. De tar også opp sentrale problemstillinger som gjelder fortellingens egenart og nødvendigheten av å avsløre andregjørende diskurser knyttet til kjønn, religion, kultur og etnisitet. Å bruke religionenes fortellinger i undervisningen gir en rekke gode muligheter, men forfatterne diskuterer også utfordringer.

I begynnelsen var fortellingen er skrevet for alle som er opptatt av fortelling og formidling av fortelling. Denne tredje utgaven er grundig revidert og oppdatert. Blant annet har maktkritiske perspektiver blitt tydeligere, med vekt på dekonstruksjon, avkolonisering og motfortellinger.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
596
ISBN
9788215055664
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
I begynnelsen var fortellingen
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på I begynnelsen var fortellingen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Islam

Marianne Hafnor Bøe
Paperback 
369,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv