Min side Kundeservice Bli medlem

Helse- og omsorgstjenesteloven

med kommentarer

Helse- og omsorgstjenesteloven trådte i kraft 1. januar 2012. Fra samme tidspunkt ble kommunehelsetjenesteloven av 1982 og sosialtjenesteloven av 1991 opphevet.
Helse- og omsorgstjenesteloven regulerer kommunenes ansvar for helse- og omsorgstjenester som ikke er spesialisthelsetjenester. Les mer

689,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Helse- og omsorgstjenesteloven trådte i kraft 1. januar 2012. Fra samme tidspunkt ble kommunehelsetjenesteloven av 1982 og sosialtjenesteloven av 1991 opphevet.
Helse- og omsorgstjenesteloven regulerer kommunenes ansvar for helse- og omsorgstjenester som ikke er spesialisthelsetjenester. Loven understreker kommunenes helhetsansvar for både helsetjenester og omsorgstjenester. Med omsorgstjenester forstås også slike tjenester som ble benevnt som sosiale tjenester i den opphevete sosialtjenesteloven.
Kommunenes ansvar er formulert som et «sørge for»-ansvar. Det er kommunenes plikter som reguleres i loven, mens pasienter, brukere og pårørende sine rettigheter er regulert i pasient- og brukerrettighetsloven. Helse- og omsorgstjenesteloven er således en «plikt-lov» eller en «tjeneste-lov».
Boken er inndelt i fire hoveddeler. I del I presenteres loven, dens bakgrunn og begrunnelse samt de sentrale rettskildene.
Del II, som er bokens hoveddel, er inndelt i 13 kapitler tilsvarende kapitlene i helse- og omsorgstjenesteloven. Det gis en oversikt over hva som reguleres i det enkelte kapittel, og grundige kommentarer til de enkelte bestemmelser. Innledningsvis i kapittel 9 som regulerer tvang og makt overfor enkelte personer med psykisk utviklingshemning, og kapittel 10 som regulerer tvangstiltak overfor rusmiddelavhengige, er det gitt viktig bakgrunnsinformasjon om regelutviklingen.
Del III består av sentrale, aktuelle artikler som er skrevet av forfatteren og medforfattere. Disse artiklene er tidligere publisert i tidsskrifter.
Del IV viser referanser og stikkord.
Boken henvender seg til alle som har ansvar for eller arbeider innenfor den kommunale helse- og omsorgstjenesten, samt samarbeidspartnere, pasienter, brukere og pårørende.
Bokens hovedforfatter er Alice Kjellevold. Hun er professor i helserett ved Universitetet i Stavanger, Institutt for helsefag. Professor Bjørn Henning Østenstad, Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen, har forfattet bokens del II kapittel 9. Professor Karl Harald Søvig, Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen, har forfattet bokens del II kapittel 10.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
357
ISBN
9788245011241
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Helse- og omsorgtjenesteloven (2011)
Format
25 x 18 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Helse- og omsorgstjenesteloven:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lean

Bjarne Berg Wig
Paperback 
579,-
 

Risiko

Ingvild Laila Vatnelid
Paperback 
369,-
 

Akershus

Elisabeth Knutsen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Sjakk

Eivind Riise Hauge
Paperback 
249,-
 

Asiatisk

Jan Robin Ektvedt
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv