Meny
Den lange veien til Ullandhaug - Sven Egil Omdal

Den lange veien til Ullandhaug

fra Magnus Lagabøtes hospital til nye Stavanger universitetssjukehus

; Gottfred Tunge

Det hele begynte som et enkelt hospital for de aller svakeste. Hospitalet ble erstattet av Den kombinerede innretning, en institusjon som ble en nasjonal skam. Først etter to hundre års krangel mellom byen og distriktet fikk Rogaland ett sykehus for hele regionen. Les mer
Vår pris
399,-
Spar
40,-

Veil. pris: 439,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 399,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 439,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Det hele begynte som et enkelt hospital for de aller svakeste. Hospitalet ble erstattet av Den kombinerede innretning, en institusjon som ble en nasjonal skam. Først etter to hundre års krangel mellom byen og distriktet fikk Rogaland ett sykehus for hele regionen.

Siden har rogalendingene kjempet hardt for at deres sykehus skal ha det beste utstyret og kunne tilby den beste behandlingen. Og de har lykkes. Det nye universitetssykehuset ved Ullandhaug står i en 750 år lang tradisjon like tilbake til et av Norges første hospital, grunnlagt av kong Magnus Lagabøte.

Dette er historien om hvordan det lokale sykehusvesenet har utviklet seg.

Gjennom hundreårene har befolkningen i Stavanger og Sør-Rogaland opplevd pest og pandemier, kolera, tuberkulose, polio, krybbedød, hjertesykdommer og kreft. Men skritt for skritt har medisinen og sykepleien gjort lidelsene mindre og livet bedre.

Dette er derfor også historien om hvordan vi har fått stadig bedre helse og lengre liv.

Fortellingen om den lange veien fra middelalderens hospital ved Skolebekken til det moderne universitetssykehuset på Ullandhaug, er en spennende fortelling om oss selv.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Jæren forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 322
ISBN: 9788293913153
Utgave: 1. utg.
Format: 28 x 22 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger