Meny
 

Prioritering, styring og likebehandling

utfordringer i norsk helsetjeneste

Henriette Sinding Aasen (Redaktør) ; Berit Bringedal (Redaktør) ; Kristine Bærøe (Redaktør) ; Anne-Mette Magnussen (Redaktør)

Denne boken er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no.


De overordnete politiske målsetningene om gode og likeverdige tjenester realiseres i et system som påvirkes av en rekke faktorer og mekanismer. Les mer
Vår pris
369,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Produseres på bestilling

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 369,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Produseres på bestilling

Om boka

Denne boken er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no.


De overordnete politiske målsetningene om gode og likeverdige tjenester realiseres i et system som påvirkes av en rekke faktorer og mekanismer. Prioritering, styring og likebehandling er en vitenskapelig, fagfellevurdert antologi som omhandler hva som påvirker de faktiske beslutningene i helsetjenestens hverdag, som rettslig regulering, økonomisk styring, profesjonelle verdier, organisering og funksjonsdeling. Hvordan opplever helsepersonell at de styres av slike forhold? Hvilke skjulte prioriteringsmekanismer spiller inn? Er det åpenbart hva likebehandling og rettferdig fordeling betyr? Dette er eksempler på spørsmål som diskuteres i bokens 10 kapitler, skrevet at fagfolk fra samfunnsvitenskapene, jus, filosofi og medisin.


Bokens målgruppe er forskere, vitenskapelig ansatte, studenter og helsepersonell, samt beslutningstagere og andre som er opptatt av prioriteringsspørsmål i helsevesenet.

Fakta