Meny
Uforsvarlig behandling? - Stig Wilhelm Asplin

Uforsvarlig behandling?

Stig Asplin (66) har arbeidet som fastlege for narkomane i over 25 år, men Helsetilsynet mente han drev «uforsvarlig». I denne boken forteller han om sitt arbeid og ikke minst sitt nære samarbeid med «de narkomanes lege» Sverre Eika (1965-2021). Les mer
Vår pris
318,-
Spar
31,-

Veil. pris: 349,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 318,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 349,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Stig Asplin (66) har arbeidet som fastlege for narkomane i over 25 år, men Helsetilsynet mente han drev «uforsvarlig». I denne boken forteller han om sitt arbeid og ikke minst sitt nære samarbeid med «de narkomanes lege» Sverre Eika (1965-2021).
Boken gir levende beskrivelser av hva det vil si å være stoffavhengig og hvordan helsevesenet på grunn av stivbente regler kommer til kort i å hjelpe dem.
I boken tar han et kraftfullt oppgjør med «de skriftlærde fariseerne i LAR og Helsetilsynet», som han mener må ta hovedansvaret for at Norge ligger på Europatoppen i overdosedødsfall.
Det er en dypt personlig beretning og boken er krydret med sterke eksempler fra det virkelige liv, som ifølge Asplin «knapt er synlig fra Helsetilsynets elfenbenstårn».

Statens Helsepersonellnemnd om forfatteren:
«Denne sårbare gruppen bør skånes fra slike som ham.»

Stig Asplin (f.1956)
er spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin. I mange år var han bydelsoverlege i Ullern Bydel i Oslo, før han ble fastlege på fulltid på Skøyen Helsesenter.
Hans over 25 år lange praksis ble i stadig større grad preget av arbeid med sårbare mennesker på livets «skyggeside», som hadde både rus og psykiatri i bagasjen.
Hans nære samarbeid med Sverre Eika på Kirkens Bymisjons 24SJU førte til en konflikt
med Helsetilsynet som mente
at praksisen overfor noen av
de dårligste narkomane var «uforsvarlig». Dermed mistet han forskrivningsretten med hensyn til beroligende og narkotiske medisiner og måtte oppgi sin mangeårige praksis.
Han mener saken hans illustrerer hvordan det historiske skillet mellom «verdig» og «uverdig» trengende fortsatt preger både helsevesen og lovgivning og har tatt opp kampen for en bedre rusbehandling.
Under pandemien var han del av smittevernledelsen i Oslo og han ledet Feberpoliklinikk Vest som hadde ansvaret for de fire vestlige bydelene.

Sverre Eika
1965-2021) ble kalt «de narkomanes lege» fordi han brukte mesteparten
av sitt yrkesaktive liv
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kolofon
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 159
ISBN: 9788230024454
Utgave: 1. utg.
Format: 24 x 17 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger