Min side Kundeservice Bli medlem

Patogenese

hvordan mikrober skapte historien

Opp gjennom historien har mikrober spilt en like stor rolle i historien som geværer, generaler og «store menn». Mikrober har ikke bare avgjort kriger og skapt eller avsluttet imperier, men også i fredstid formet vår verden, ofte gjennom dødelige pandemier. Les mer

449,-
Sendes innen 3 virkedager
Opp gjennom historien har mikrober spilt en like stor rolle i historien som geværer, generaler og «store menn». Mikrober har ikke bare avgjort kriger og skapt eller avsluttet imperier, men også i fredstid formet vår verden, ofte gjennom dødelige pandemier.
Denne boken viser hvordan smittsomme sykdommer har formet hvert steg av vår historie, fra homo sapiens' første suksesser via de like smarte neandertalere til Romerrikets fall og islams storhetstid, fra spanjolenes erobring av Sør-Amerika til den industrielle revolusjon. Hvordan førte Svartedauden til kapitalismens fødsel? Og hvorfor ledet den industrielle revolusjon til velferdsstatens fremvekst?
I Patogenese viser Jonathan Kennedy hvordan virus og bakterier har vært ansvarlig for noen av de største revolusjonene i menneskehetens historie, og hvordan krisene de forårsaker gir gylne muligheter for å endre kurs.

Detaljer

Forlag
Manuskript forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
335
ISBN
9788293818120
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Pathogenesis
Format
23 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Patogenese:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv