Min side Kundeservice Bli medlem

Historikerens arbeidsmåter

Her er arbeidsmåtene historikeren bruker for å få kildene til å fortelle. Boken innvier leseren i den historievitenskapelige kjernevirksomheten.
Arbeidsprosessen står i sentrum. Boken starter der forskningsarbeidet starter: Med å finne fram til gode spørsmål, skaffe seg oversikt over forskningsfelt og kildemateriale og med å velge fruktbar metode. Les mer

559,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Her er arbeidsmåtene historikeren bruker for å få kildene til å fortelle. Boken innvier leseren i den historievitenskapelige kjernevirksomheten.
Arbeidsprosessen står i sentrum. Boken starter der forskningsarbeidet starter: Med å finne fram til gode spørsmål, skaffe seg oversikt over forskningsfelt og kildemateriale og med å velge fruktbar metode.

De neste kapitlene er bygget opp rundt analyser av konkrete kilder. Forfatterne gir nyttige introduksjoner til kvantitative arbeidsmåter, arbeid med sammenligning, muntlige kilder, bilder, ting og tekster. Boken avrundes med refleksjoner over hva som gjør historiske arbeider vitenskapelige, og hvilken rolle historikeren har i dagens kunnskapssamfunn.

Leseren tas med på en oppdagelsesferd der utfordringer så vel som analytisk gevinst ved en gitt arbeidsmåte blir presentert og diskutert.

Bokens redaktører er Leidulf Melve og Teemu Ryymin. Øvrige bidragsytere er Jørgen Bakke, Jan Heiret, Eivind Heldaas Seland og Arne Solli, alle ved Universitetet i Bergen, og Knut Grove ved Uni Research Rokkansenteret.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Nynorsk
Sider
239
ISBN
9788215030388
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Historikerens arbeidsmåter
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Historikerens arbeidsmåter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv