Meny

Finansplaneten

da pengene erobret verden

; Bertil Knudsen (Oversetter)

I Finansplaneten viser professor Niall Ferguson at pengevesenet faktisk er grunnlaget for menneskets fremskritt. Dessuten beskriver han hvordan finanshistorien er bakteppet for all historie. Med den klarhet og begeistring han er kjent for, forklarer Ferguson komplekse problemstillinger enkelt og forståelig - og trekker de lange linjer. Les mer
Vår pris
362,-
Spar
36,-

Veil. pris: 398,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 18 bonuskroner!

Vår pris: 362,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 398,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 18 bonuskroner!

Om boka

I Finansplaneten viser Niall Ferguson at pengevesenet faktisk er grunnlaget for menneskets fremskritt. Og han beskriver hvordan finanshistorien er bakteppet for all historie.

Utvikling av kreditt og gjeld var like viktige som enhver nyvinning i sivilisasjonens fremvekst, fra det gamle Babylon til Bolivias sølvgruver. Bankene sørget for det materielle grunnlaget for den italienske renessansens prakt, og obligasjonsmarkedet var den avgjørende faktor i konflikter fra syvårskrigen til den amerikanske borgerkrig. Med klarhet og begeistring forklarer Ferguson hvorfor opprinnelsen til den franske revolusjon ligger i en aksjemarkedsboble forårsaket av en domfelt skotsk morder. Han viser hvordan finansiell revolusjon driver verdens mest folkerike nasjon fra fattigdom til velstand i løpet av én generasjon.

Den viktigste lærdom fra finansenes historie er at før eller senere vil alle bobler sprekke. Før eller senere blir selgere flere enn kjøpere, før eller senere går grådighet over i frykt. Enten du vasser i penger eller så vidt klarer deg, er det nå viktigere enn noensinne å forstå hvorledes pengestrømmene forandrer verden.

Fakta