Historie og demokrati

norsk historie etter 1900 - for demokratiets framtid

Demokratiopplæring har fått stor plass i skolens nye læreplaner. Historie og demokrati tar utgangspunkt i demokratiets økende utfordringer internasjonalt og nasjonalt. Med analyser og eksempler fra moderne norsk historie ønsker boka å bidra til økt kunnskap og vilje til å bevare og utvikle demokratiet. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Demokratiopplæring har fått stor plass i skolens nye læreplaner. Historie og demokrati tar utgangspunkt i demokratiets økende utfordringer internasjonalt og nasjonalt. Med analyser og eksempler fra moderne norsk historie ønsker boka å bidra til økt kunnskap og vilje til å bevare og utvikle demokratiet.
Boka stiller spørsmål som kan utvikle kritisk tenkning og refleksjon over vår egen samtid og framtid. Hovedmålgruppen er studenter og lærere i samfunnsfag, men boka henvender seg også til øvrige historieinteresserte.
Les anmeldelsen i Historisk tidsskrift
Geir K. Almlid er førsteamanuensis i samfunnsfag ved Nord universitet. Almlid har en doktorgrad i statsvitenskap fra University of East Anglia og hovedfag i historie fra NTNU. Hans arbeidsfelt er norsk og internasjonal politikk og moderne historie. Jon Reitan er førsteamanuensis i samfunnsfag ved Nord universitet. Reitan har en doktorgrad i historie fra NTNU om holocaust i norsk etterkrigskultur. Hans arbeidsfelt er moderne historie, kollektive minner og samfunnsfagdidaktikk.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
198
ISBN
9788245032604
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Historie og demokrati
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Historie og demokrati:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Etikk

Kjartan Skogly Kversøy
Paperback 
379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv