Min side Kundeservice Bli medlem

Klar tale

artikler i Dagbladet 1945-1967

«Den andre samlingen av Ragnar Volds utenriks- artikler fra Dagbladet er nok et fortjenstfullt bidrag til Norges svake journalistiske kanon.»

Klassekampen

Det var advarslene mot det nazistiske Tyskland som gir Ragnar Vold en plass i første rekke blant norske journalister, ja også blant kolleger i Norden. Hans 22 år som Dagbladets utenriksredaktør etter krigen må sees som en fortsettelse av trettiårenes journalistikk. Les mer

499,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Det var advarslene mot det nazistiske Tyskland som gir Ragnar Vold en plass i første rekke blant norske journalister, ja også blant kolleger i Norden. Hans 22 år som Dagbladets utenriksredaktør etter krigen må sees som en fortsettelse av trettiårenes journalistikk.

Han trodde på menneskenes makt over sin skjebne, han trodde på fornuften og hadde en usvikelig tro på ordets betydning og makt. Som journalist var han en opplysningsmann - en formidler av kunnskap til den store og uensartede leserkretsen som en avis har.

Ragnar Volds grunnleggende utgangspunkt var frisinn mot åndstyranni, rasjonalisme mot irrasjonell dogmetro og maktens korrupsjon. «En avis skal ikke være noe leketøy for uansvarlige overflatemennesker, som aldri mener og føler noe, slik at det betyr noe for dem.»

Klar tale kompletterer artikkelsamlingen Motstand som kom i 2006. Motstand tar for seg årene 1930-1945, Klar tale tar for seg årene 1945-1967.

Detaljer

Forlag
Transit
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
526
ISBN
9788256027644
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
22 x 14 cm

Anmeldelser

«Den andre samlingen av Ragnar Volds utenriks- artikler fra Dagbladet er nok et fortjenstfullt bidrag til Norges svake journalistiske kanon.»

Kåre Bulie, Klassekampen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Klar tale:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

71/72

Daniel Abrahams
Innbundet 
264,-
 

Til Roy!

Janneken Øverland
Innbundet 
363,- 399,-
 

Soiré

Tom Stalsberg
Innbundet 
99,- 399,-
 

Essays

Michel de Montaigne
Paperback 
199,-
 

Logg inn

Handlekurv