Min side Kundeservice Bli medlem

Mikrohistorie

Mikrohistorie er ei tilnærming til måten ein fortel historie på, som ser på dei små einingane, ei hending, eit samfunn eller eit individ. Objekta som blir granska, blir sett inn i ein større samanheng: Ein prøver å seie noko om overordna problemstillingar ved å gå tett inn på eitt slikt objekt frå så mange vinklar som kjeldematerialet gir høve til. Les mer

390,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Mikrohistorie er ei tilnærming til måten ein fortel historie på, som ser på dei små einingane, ei hending, eit samfunn eller eit individ. Objekta som blir granska, blir sett inn i ein større samanheng: Ein prøver å seie noko om overordna problemstillingar ved å gå tett inn på eitt slikt objekt frå så mange vinklar som kjeldematerialet gir høve til. Mikro.historia blir gjerne sett på som ein del av det som har vore kalla den nye kulturhistoria. Den inviterer gjerne lesarane inn i forskingsprosessen og legg vekt på vanskane med å finne sikre svar, samstundes som ein er bevisst på dei store hola i kva vi veit om fortida, og oppfordrar til å finne spor ved nærlesing av primærkjelder.

I denne boka prøver historikarar frå mange forskjellige fagmiljø tilnærminga med ulike teoretiske problemstillingar og ulike periodar og tema. Bidraga tar for seg fleire måtar mikrohistorie har vore definert og brukt på: allment og i forbindelse med allmenn bygdehistorie. Dei viser òg fleire metodiske tilnærmingar, mellom anna korleis arkivseriar kan brukast i mikrohistoriske analysar. Bidraga går frå mellomalder til moderne historie og dekkjer tematisk både politisk, sosial og økonomisk historie.

Boka passar for studentar, historikarar, tilsette i museum og skribentar og lesarar av lokal- og bygdehistorie.

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Nynorsk
Sider
320
ISBN
9788283050936
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Mikrohistorie
Format
24 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mikrohistorie:

Tilsvar

Marte Michelet
Innbundet 
272,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ute!

André Horgen
Paperback 
539,-
 

Søvn

Bjørn Sverre Hol Haugen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Grensen

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv