Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Klagesang

Kjetterbålene knitrer mens Henrik VIII ligger dødssyk. Rådgiverne utkjemper en kamp på liv og død om hans gunst - og om Englands framtid. Les mer

181,-

199,- Spar: 18,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Det er ikke rart vi elsker Tudor-tiden! Skiftende allianser og store svik gir grobunn for en dramatikk uten sidestykke i verdenshistorien. Et menneskeliv er lite verdt, og i maktapparatet rundt Henrik VIII kjemper protestanter og katolikker en kamp på liv og død. C. J. Sansom gir liv til de historiske skikkelsene og river leserne med.

I maktkampens hete
Kong Henrik VIII er døende, og den seirende religiøse fløyen vil overta kontrollen over kongens etterfølger, åtte år gamle prins Edvard. Kjettere jages i Londons gater og brennes på bål, noe som skaper frykt og hysteri i byen. Et ubetenksomt ord er nok til å komme i myndighetenes søkelys. Den katolske fraksjonen setter inn et strategisk støt mot den kanskje mest betydningsfulle protestanten av dem alle, nemlig dronning Katarina Parr.

Den hemmelige boka
Dronningen har i all hemmelighet skrevet et personlig bekjennelsesskrift, et skrift som går langt i radikal protestantisk retning. Manuskriptet blir stjålet fra hennes indre gemakker, og i det intrigante klimaet som hersker ved hoffet, vil teksten kunne sette hennes liv i fare om den faller i gale hender. Shardlake blir innkalt for å undersøke saken, og bryter dermed sitt eget løfte om aldri mer å blande seg i kongehusets - og dronningens - intriger. Etterforskningen stiller hans lojalitet til dronningen på en hard prøve og utsetter ham selv og hans nærmeste for livsfare.

Herlig sommerlesing
Klagesang er bok nummer seks i romanserien om sakføreren Matthew Shardlake og hans eventyr i tudortiden. Sansom byr på grundig research, originale intriger, sterke karakterskildringer og stor fortellerkunst - trenger du en deilig tjukk og god bok til sommeren, som attpåtil er lærerik, så trenger du ikke å lete lenger!

Medlemsvurdering:
En veldig bra bok og en historisk roman på sitt beste. Jeg har lest den på engelsk, men regner med at den er like god på norsk. Slutter meg til forrige vurdering og anbefaler å lese alle bøkene med Matthew Shardlake.

E B A

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
693
ISBN
9788275477871
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Lamentation
Format
22 x 15 cm
Nr
8074062
Serie
Matthew Shardlake 6

Om forfatteren

C.J. Sansom er utdannet ved universitetet i Birmingham, der han tok doktorgrad i historie. Siden utdannet han seg til jurist og praktiserte som advokat i Sussex i flere år før han ble forfatter på heltid. Sansom har gjort seg bemerket med Matthew Shardlake-bøkene, en serie på foreløpig seks kriminalromaner med handling fra 1500-tallets England. Han har høstet stor anerkjennelse både hos publikum og kritikere for sine utgivelser.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

E
E B A – 14.05.2020

– En veldig bra bok og en historisk roman på sitt beste. Jeg har lest den på engelsk, men regner med at den er like god på norsk. Slutter meg til forrige vurdering og anbefaler å lese alle bøkene med Matthew Shardlake.

B
Bjørn Hareim – 28.04.2020

– Les alle 7 bøkene om Matthew Shardlake 👍

Oppdag mer

Bøker som ligner på Klagesang:

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
169,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-
Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
169,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv