Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Mørk ild

Det er 1540 og den varmeste sommeren i manns minne. Matthew Shardlake, som tror han er falt i unåde hos Thomas Cromwell, konsentrerer seg om sin advokatpraksis og gjør sitt beste for å holde en lav profil. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Det er 1540 og den varmeste sommeren i manns minne. Matthew Shardlake, som tror han er falt i unåde hos Thomas Cromwell, konsentrerer seg om sin advokatpraksis og gjør sitt beste for å holde en lav profil. Men når han påtar seg oppdraget som forsvarer for en pike som er anklaget for å ha myrdet sin unge fetter, blir han igjen innkalt til kongens mektige mann - og blir pålagt et nytt oppdrag... Den greske ildens hemmelighet, den legendariske substansen som bysantinerne ødela den arabiske flåten med, har vært skjult i århundrer. Nå har en av advokatene ved klosterkanselliet funnet formelen i biblioteket i et av de oppløste klostrene. Når Shardlake blir utsendt for å beslaglegge den, finner han advokaten og hans bror alkymisten brutalt myrdet - og formelen er igjen forsvunnet. Shardlake følger sporene etter den greske ilden på kryss og tvers i Tudor-tidens London, mens han forsøker å bevise at den unge klienten er uskyldig. Men han oppdager snart at ingenting er som det utgir seg for å være...

Medlemsvurdering:
En veldig bra bok og en historisk roman på sitt beste. Jeg har lest den på engelsk, men regner med at den er like god på norsk.

E B A

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
557
ISBN
9788275473576
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Dark fire
Format
20 x 14 cm
Nr
8158886
Serie
Matthew Shardlake 2

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Ø
Øystein – 27.06.2020

– Bra bok, men skjemmes av mange skrivefeil.

E
E B A – 14.05.2020

– En veldig bra bok og en historisk roman på sitt beste. Jeg har lest den på engelsk, men regner med at den er like god på norsk.

T
Tordis Høgeid – 29.04.2020

– Alle C.J. Sansom bøker er glitrende skrevet. Historiske fakta ispedd krimgåter - bedre kan det ikke bli. Klagesang er den siste av hans bøker jeg har lest.

L
Liv Storm – 28.04.2020

– Interessant om mennesker og samfunn iTudor-tida, og spennende fortellinger i alle disse bøkene om Shardlake. Den første boka "Oppløsning " om klosterlivet ble noe tung pga ukjent miljø uten forklarende liste over ord ang. klostrene.

A
Anneks – 07.08.2009

– "Mørk ild" anbefales på det sterkeste for alle som liker historiske romaner, eller krim, eller begge deler. Det er både en knallsterk historisk roman, der man virkelig føler at man går rundt i 1540-tallets London, opplever syner, lyder og lukter og hvordan byen var den gangen. På samme tid er det en kriminalroman med et intrikat plott, der mange tråder vever seg inn i hverandre og synderne ikke alltid er lette å avsløre. C. J. Sansom har et veldig godt språk og en enorm bakgrunnskunnskap om perioden han skriver om. Det får denne bok til å bli svært overbevisende for leseren.

T
T – 29.06.2009

– Dette er andre bok i serien om etterforsker Matthew Shardlake. Handlingen foregår midt på 1500- tallet, og det er helt klart historisk krim av høy klasse som CJ Sansom serverer her. Når vi møter Shardlake her, har han fått i oppdrag å oppspore et dødelig våpen, noe som igjen skal hjelpe hans venn Thomas Cromwell å komme på god fot med kongen igjen. Samtidig skal han etterforske et mord som en ung jente er anklaget for. Hvis han ikke finner bevis for hennes uskyld, blir hun henrettet. CJ Sansom klarer på en mesterlig måte å blande historie og fiksjon i fortellingen, som er meget spennende og anbefales for dem som liker historisk krim.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mørk ild:

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
169,- 399,-
 

1794

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
169,- 379,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
169,- 399,-
 
Mirage
Ny!

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv