Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Oppløsning

C.J. Sansom har høstet stor anerkjennelse for sine historiske kriminalromaner. Han stod bak suksessen Vinter i Madrid som hentet sin handling fra den spanske borgerkrigen. I oppløsning møter vi den pukkelryggede advokaten Matthew Shardlake, som løser mordgåter i Henrik 8. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

C.J. Sansom har høstet stor anerkjennelse for sine historiske kriminalromaner. Han stod bak suksessen Vinter i Madrid som hentet sin handling fra den spanske borgerkrigen. I oppløsning møter vi den pukkelryggede advokaten Matthew Shardlake, som løser mordgåter i Henrik 8.s England. Reformasjonen pågår, og Shardlake sendes til et kloster på sørkysten av England på oppdrag fra Thomas Cromwell, kongens viseregent og en av reformasjonens frontfigurer. Cromwell leder oppløsningen av det engelske klostervesenet, og Shardlake får i oppgave å etterforske mordet på kongens utsending til munkeklosteret i Scarnsea. Det viser seg imidlertid snart at kongens utsending ikke er den eneste som har blitt drept. Munkene skjuler sine ulike hemmeligheter, og Shardlake gjør oppdagelser som både rokker ved hans egne holdninger og setter livet hans i fare.

Medlemsvurdering:
En veldig bra bok og en historisk roman på sitt beste. Jeg har lest den på engelsk, men regner med at den er like god på norsk.

E B A

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
429
ISBN
9788275473538
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Dissolution
Format
18 x 12 cm
Nr
8158878
Serie
Matthew Shardlake 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

E
E B A – 14.05.2020

– En veldig bra bok og en historisk roman på sitt beste. Jeg har lest den på engelsk, men regner med at den er like god på norsk.

B
Bjørn Erik – 02.04.2020

– Gleder meg til å lese de neste bøkene i denne serien. God start!

E
Edna – 03.03.2020

– Gjennom Sakfører Shardlake i Tudortidens England får man et så levende bilde av datiden at man nærmest kjenner lukter fra omgivelsene. I tillegg til å være utrolig spennende, får man en mengde historie på kjøpet. Jeg storkoser meg med C.J.Samsons bøker. Liker du krim OG historie - her får du begge deler!

O
Ole Harald Flåten – 17.11.2016

– Første boka i seien om den pukkelryggede sakføreren. Må bare leses :-)

M
Morten – 04.03.2016

– Tudor tidens England er tiden hvor virkeligheten overgår fantasien. Sjelden har en historisk epoke samlet så mye dramatikk. CJ Sansom levendegjør begivenhetene gjennom Shardlakes mysterier; det er rent så man føler man er tilbake i Londons larmende gater. Les Sansoms Shardlake-bøker, du vil ikke bli skuffet!

A
Anneks – 16.06.2009

– Jeg er glad i krim og i historiske romaner, og denne boka er begge deler. Et fristende valg som lektyre på sydentur. Og det var definitivt ikke noe dårlig valg! Boka var fengslende fra første side og i tillegg til å være underholdene var den også svært lærerik. Forfatteren har en doktorgrad i histore samt at han er utdannet jurist og har praktisert som advokat og det virker som om bakgrunnsstoffet er godt gjennomarbeidet og korrekt. I denne boka møter vi sakfører Matthew Shardrake, en av Thomas Cromwells kommisærer. Han kommer til klosteret i Scarnsea for å oppklare mordet på den forrige kommisæren, samt å overtale klosteret til nedleggelse. Kong Henrik 8. krever at hele England skal være luthersk og bruker harde virkemidler for å oppnå nettopp dette. Jeg opplever det som at forfatteren greier å beskrive tidens tankegang godt og tegner et levende bilde av denne perioden. Jeg kommer garantert til å lese neste bok i serien.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Oppløsning:

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
169,- 399,-
 

1794

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
169,- 379,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-
Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-
Mirage
Ny!

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv