Spor i støvet

Andre verdenskrig raser. Etter et bomberaid over den engelske byen Bath er vesle Davy savnet, og Frances Perry, som skulle ha passet på guttungen, er full av anger over å ha overlatt ham til andre.
Ny roman fra Katherine Webb, forfatteren av bestselgeren Arven. En uforglemmelig fortelling om skyld, kjærlighet og om å våge å se sannheten i hvitøyet. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Forsvunnet i bomberegnet

Andre verdenskrig raser. I den engelske byen Bath er folk blitt vant til flytoktene som larmer over hodene på dem, på vei til å bombe nabobyen Bristol. Og de er blitt vant til at de selv ikke er i direkte fare. Det hender et fly faller ned over byen, men Bath står ikke på fiendens kart over viktige bombemål.

Hva hvis …
Derfor nøler Baths innbyggere med å gå i dekning når flyalarmen går. Derfor er en liten gutt søkk borte når støvet legger seg etter det overraskende bombeangrepet. For plutselig var Bath blitt utpekt som bombemål, tilfeldig valgt som hevnaksjon for de alliertes bombing av Lübeck. Bath Blitz ble det kjent som i historiebøkene. 

«En virkelig begavet forfatter av historiske fortellinger.»

Lucinda Riley, forfatter

Frances Perry, som skulle ha passet guttungen som nå er forsvunnet, slapp fra flyangrepet med skrekken. Hun befant seg på et øde utsiktspunkt da flyene slapp bombene over byen, og kommer seg fortumlet tilbake til bebyggelsen, skrekkslagen og full av anger over å ha overlatt lille, forsiktige Davy Nole i andres varetekt akkurat denne skjebnesvangre dagen. 

Et gammelt mysterium
Samtidig dukker det opp et barneskjelett i ruinene etter bomberegnet, et som har ligget der lenge. Det tar ikke lang tid før det spekuleres i om det kan være Frances' bestevenninne, som forsvant sporløst da de var åtte år. Nettopp henne som Frances hadde satt seg ned for å minnes da bomberegnet kom, fordi det var fødselsdagen hennes, 25. april. Hendelsen tvinger fram uklare barndomsminner hos Frances, og en uro hun ikke klarer å riste av seg. Hun starter en intens leting etter lille Davy, samtidig som uklare minner fra den gamle forsvinningen begynner å komme tilbake. 

«En enormt talentfull forfatter.»

Santa Montefiore

Sannheten må fram
Hvor kan seksåringen være? Løp han sin vei for å søke dekning? Tok noen seg av ham? Kan han sluppet uskadd fra bombene? Hun oppsøker sykehus og politikammeret, leter i skogen og hos kjente. Leteaksjonen blir for Frances også en mental ryddeaksjon, hun kommer på stadig nye ting fra da hun var hovedvitne i forbindelse med venninnens forsvinning. Det var hennes vitnemål som førte til at en ung mann ble arrestert og dømt til døden for å ha tatt venninnen. Men hun ble aldri funnet, og saken har kastet lange skygger over livet til Frances siden. Nå bestemmer hun seg for å avdekke sannheten, hvor mørk den enn måtte være. Kanskje hun husker mer enn hun tror? 

«Webb har et sant talent for å avdekke menneskehjertets mysterier.»

Kate Williams

 

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
372
ISBN
9788205521797
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
The disappearance
Format
21 x 14 cm
Nr
8147329
Serie
Lesetid

Visste du at ...

Visste du ...

... at Katherine Webb har arbeidet både som bokbinder, bibliotekassistent og husholderske på en herregård?

... at Katherine Webb skrev en rekke romaner som ble refusert før hun fikk sitt store gjennombrudd med Arven i 2010?

... at Katherine Webbs bøker er solgt i over 300 000 eksemplarer i Norge?

... at bøkene hennes er oversatt til 30 språk?

... at Katherine Webb elsker å besøke Norge? Hennes neste besøk blir i juni 2019. 

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Spor i støvet:

Besatt

Eva J. Stensrud
Nedlastbar lydbok 
179,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas
169,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 
Skoddehav
199,-

Skoddehav

Kristina Ohlsson
Innbundet 
199,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv