Min side Kundeservice Bli medlem

1001 natt

den utrolige historien om to norske slaver i Alger

"Vetle Lid Larssen har mesterlig skrevet om de to nordmennenes kamp for å overleve i en brutal kultur, på et fremmed kontinent med en ukjent religion. 1001 natt er storartet historiefortelling!"

VG

Da trønderen Niels Moss og bergenseren Christian Børs seilte ut fra Norge i 1769, ante ingen av dem hva som ventet dem. På slavemarkedet i Alger tar historien deres en uventet vending: Niels Moss blir kastet i de beryktede slavefengslene, omgitt av ville dyr og desperate fanger. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Da trønderen Niels Moss og bergenseren Christian Børs seilte ut fra Norge i 1769, ante ingen av dem hva som ventet dem. På slavemarkedet i Alger tar historien deres en uventet vending: Niels Moss blir kastet i de beryktede slavefengslene, omgitt av ville dyr og desperate fanger. Christian Børs blir den muslimske herskerens personlige kaffeskjenker, den høyeste stilling noen kristen hoffslave kan få. Men også den farligste. Hvilken skjebne ventet nordmennene?



På bakgrunn av flere tusen sider med dagbokopptegnelser, brev og notater og upublisert arkivmateriale forteller Vetle Lid Larssen historien om de to nordmennene som endte opp som hvite slaver i Afrika, en skjebne de delte med hundretusener av andre europeere, og deres kamp for å overleve i en brutal kultur, på et fremmed kontinent. De norske slavene setter sin lit til at myndighetene hjemme i Danmark-Norge vil redde dem. Men hvordan skal styresmaktene i København reagere på den algirske aggresjonen: dialog eller konfrontasjon? Beslutningen blir fatal for de to nordmennene. 240 år senere reiser Vetle Lid Larssen til Algerie på sporet av den overraskende sannheten.



1001 NATT er en storslagen og dramatisk fortelling fra virkeligheten; den rystende historien om to nordmenns kamp for å overleve, om hvit slavehandel, kulturkollisjon, menneskelig feighet - og betydningen av å aldri gi opp.

Les mer om boken her.

Medlemsvurdering:
Spennende og engasjerende om en foreløpig ukjent flik av historien vår!

Anniken Solfjeld

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
350
ISBN
9788202443474
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Format
20 x 13 cm
Serie
Cappelen Damms bestselgerromaner

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Vetle Lid Larssen har mesterlig skrevet om de to nordmennenes kamp for å overleve i en brutal kultur, på et fremmed kontinent med en ukjent religion. 1001 natt er storartet historiefortelling!"

Trønder-Avisa

"Det er denne ukjente delen av norsk og europeisk historie Vetle Lid Larssen på sedvanlig stilistisk velopplagt, kompositorisk eksemplarisk og innholdsmessig fengslende vis tar for seg i 1001 natt. (...)Fremstillingen er forbilledlig nøktern og edruelig.

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Det er fantastiske historier Vetle Lid Larssen har kommet over, og han forteller dem godt.»

Aftenposten

"Dette er uansett en bok det er spennende å lese, og som klatrer på bestselgerlisten av temmelig forståelige grunner."

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Medlemmers vurdering

S
Silje – 03.05.2016

– kjempe bra

A
Anniken Solfjeld – 08.03.2016

– Spennende og engasjerende om en foreløpig ukjent flik av historien vår!

s
sinistra – 08.02.2016

– Vetle Lid Larsen har gravd opp en interessant historie fra virkeligheten, og tidsbildene han tegner opp, er jevnt over gode. Likevel er det altfor mye språklig rusk som skaper friksjon i lesinga. Mengder av kommafeil, inkonsekvens og ord som ikke er forklart. Teksten krydres av påfallende mange maritime uttrykk som ikke tilfører særlig mye annet enn en tanke om at forfatteren har vært på studietur på Christian Radich.

Oppdag mer

Bøker som ligner på 1001 natt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Enken

Helene Flood
Innbundet 
393,- 449,-

Verden

Simon Sebag Montefiore
Innbundet 
437,- 499,-
 

Verden

Simon Sebag Montefiore
Innbundet 
437,- 499,-
 

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
129,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv