Min side Kundeservice Bli medlem

1900

morgenrød

Spesialutgave med bonusmateriell og kart.
Den første natten i det 20. århundre blir konsul Carl August Frimann brutalt slått ned og drept. Saken blir etterforsket og får sin tilsynelatende oppklaring. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Spesialutgave med bonusmateriell og kart.
Den første natten i det 20. århundre blir konsul Carl August Frimann brutalt slått ned og drept. Saken blir etterforsket og får sin tilsynelatende oppklaring. Men var det egentlig slik det skjedde? Med et fargerikt historisk bakteppe får leseren følge et knippe av personer og viktige hendelser i Gunnar Staalesens romantrilogi fra Bergen på 1900-tallet. Og bakom slynger hele tiden den uoppklarte mordgåten fra nyttårsnatten 1900 seg ...

«Det er bare å gi seg over, for Gunnar Staalesen er en strålende forteller.»
Berit Kobro, VG

Medlemsvurdering:
Gunnar Staalesen er absolutt min favorittforfatter og mye bedre på krim enn f.eks. Jørn Lier Horst. Jeg ble for alvor oppmerksom på denne bergenstrilogien (som består av fire bind) ganske nylig da jeg kjøpte det nyeste bindet. Da måtte jeg selvfølgelig også sikre meg de tre første, og det har jeg ikke angret på. Jeg er jo ikke bergenser og har vel bare vært der noen få ganger, men jeg har fått stor interesse for byen og dens omgivelser gjennom bøkene om Varg Veum. Jeg skulle virkelig ønske at forlaget kunne gi ut de bøkene om Varg Veum som ikke er å få tak i. Jeg hører til dem som vil ha fysiske bøker, aller helst innbundet. Hvis jeg skulle ha noe å innvende på denne boken, så måtte det være at den er for tung (over 600 sider), og det blir ekstra tungt når den bare er utgitt som pocketbok. Den kunne med fordel ha vært delt i to bind. Men dette er likevel bare småting. Takk til Gunnar Staalesen og med håp om flere nye bøker om Varg Veum.

Inger

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
635
ISBN
9788205508118
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
21 x 13 cm
Serie
Gyldendal pocket
Bergenstrilogien 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

I
Inger – 06.02.2022

– Gunnar Staalesen er absolutt min favorittforfatter og mye bedre på krim enn f.eks. Jørn Lier Horst. Jeg ble for alvor oppmerksom på denne bergenstrilogien (som består av fire bind) ganske nylig da jeg kjøpte det nyeste bindet. Da måtte jeg selvfølgelig også sikre meg de tre første, og det har jeg ikke angret på. Jeg er jo ikke bergenser og har vel bare vært der noen få ganger, men jeg har fått stor interesse for byen og dens omgivelser gjennom bøkene om Varg Veum. Jeg skulle virkelig ønske at forlaget kunne gi ut de bøkene om Varg Veum som ikke er å få tak i. Jeg hører til dem som vil ha fysiske bøker, aller helst innbundet. Hvis jeg skulle ha noe å innvende på denne boken, så måtte det være at den er for tung (over 600 sider), og det blir ekstra tungt når den bare er utgitt som pocketbok. Den kunne med fordel ha vært delt i to bind. Men dette er likevel bare småting. Takk til Gunnar Staalesen og med håp om flere nye bøker om Varg Veum.

J
Jarle Aas – 18.08.2016

– Jeg liker varg Veum bøkene, men denne er bedre. En genial ide og knytte flere kriminalhistorier mer eller mindre oppklart fra 1900 og frem til tidlig 1930 tall, og samtidig gjøre en god historie av det er det ikke mange som klarer, men Staalesen mestrer dette.

K
Krimelskeren – 01.11.2009

– "1900" eller "Morgenrød" av Gunnar Staalesen tar for seg en rekke familiers skjebner på tvers av klassetilhørighet. Staalesen viser med denne boken at han også behersker språket, formuleringer, og holdninger for en annen tidsalder en sin egen. Dersom man kjenner byen er det selvfølgelig enda morsommere å lese den, da han beskriver gatene så man kan se dem for seg. Boken tar for seg hverdagslivets opp- og nedturer for mange slekter over flere år. Det er ikke en ren krim, men også en god beskrivelse av livet slik det var dengang. Jeg er sikker på at forfatteren har gjort god research og at de fleste historiske fakta er riktige. Prostitusjon, drap, spanskesyken, krig og maktkamp innen arbeidslivet er noe av det han tar for seg. Jeg anbefaler denne boken, og kommer til å lese hele trilogien.

S
Siri – 28.11.2004

– Med drapet på Konsul Frimann ved inngangen til det 20. århundre, starter den omfattende beretningen om en rekke menneskeskjebner som alle knytter seg til Vestlandet og Bergen. Den tilsynelatende oppklarte drapssaken skal vise seg å dukke opp i handlingsforløpet med jevne mellomrom, samtidig som vi følger utviklingen til personlighetene som på en eller annen måte knytter seg til saken. Til tross for et stort antall ulike karakterer å forholde seg til, er det likevel ikke vanskelig å beholde oversikten, samtidig som boka aldri blir kjedelig. Glitrende skildringer og spennende handling gjør at det er vanskelig å legge fra seg boka når en først har begynt å lese, og for en bergensboer er det ekstra interessant å følge med på historien om de samme gatene en går rundt i i dag. Svært bra!

Oppdag mer

Bøker som ligner på 1900:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1950

Gunnar Staalesen
Paperback 
229,-

1999

Gunnar Staalesen
Paperback 
229,-

2020

Gunnar Staalesen
Innbundet 
375,- 429,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv