Anne F.

roman

«[...] en av vårens fineste og mest ufortjent oversette norske romaner [...] en vellykket kortroman om det norske holocaust.»

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

Anne Frank døde i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen våren 1945. Da hadde hun og familien holdt seg i skjul i øverste etasje av et forretningslokale i Amsterdam i over to år, inntil de ble oppdaget og deportert. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Anne Frank døde i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen våren 1945. Da hadde hun og familien holdt seg i skjul i øverste etasje av et forretningslokale i Amsterdam i over to år, inntil de ble oppdaget og deportert. Etter krigen ble hennes etterlatte dagbøker utgitt.

Romanen Anne F. skildrer Anne og hennes far, Otto, i Drammen. På samme vis som i den kontrafaktiske Døden i arbeid (2020) oppheves grensene mellom historisk materiale og fri diktning. Hva skjer når man flytter noen kjente biografiske skikkelser over til et nytt sted, og gir disse nye omgivelser, andre bakgrunner og en alternativ slutt?

Anne Frank er romanens naturlige sentrum, men det er gjennom hennes far at romanen fortelles. Det er Otto Franks Drammen som tegnes opp for leseren; han driver inntil krigsutbruddet en tobakkskiosk i Konnerudgata. Senere møter vi ham alene i Auschwitz, og på Drammen jernbanestasjon etter krigen, som den eneste overlevende. Det er Otto som mottar de etterlatte dagbøkene, og som begynner å leve i dem, finne mening.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
135
ISBN
9788202680251
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Anne F.
Format
21 x 14 cm
Serie
Kontrafaktisk-trilogi 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«[...] en av vårens fineste og mest ufortjent oversette norske romaner [...] en vellykket kortroman om det norske holocaust.»

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

«Kristian Klausen gir oss både eit interessant tankeeksperiment og fornya litteratur.»

Ingvild Bræin, Dag og Tid

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Anne F.:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Søstre

Mariangela Di Fiore
Innbundet 
272,- 299,-
 

Dronen

Tor Arve Røssland
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv