Min side Kundeservice Bli medlem

Anne F.

«[...] en av vårens fineste og mest ufortjent oversette norske romaner [...] en vellykket kortroman om det norske holocaust.»

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

Anne Frank døde i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen våren 1945. Da hadde hun og familien, samt fire andre jøder, holdt seg i skjul i øverste etasje av et forretningslokale i Amsterdam i over to år, inntil de ble oppdaget og deportert. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Anne Frank døde i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen våren 1945. Da hadde hun og familien, samt fire andre jøder, holdt seg i skjul i øverste etasje av et forretningslokale i Amsterdam i over to år, inntil de ble oppdaget og deportert. Etter krigen ble hennes etterlatte dagbøker utgitt. Romanen Anne F. skildrer Anne og hennes far, Otto, i Drammen. I romanen oppheves grensene mellom historisk materiale og fri diktning. Hva skjer når man flytter noen kjente biografiske skikkelser til et nytt sted? Hva skjer hvis man gir disse personene nye omgivelser, andre bakgrunner, andre handlingsforløp og en alternativ slutt? Anne Frank er romanen Anne F.s omdreiningspunkt, men det er i størst grad gjennom hennes far at historien fortelles. Det er Otto Franks Drammen som tegnes opp for leseren; han driver inntil krigsutbruddet en tobakkskiosk i Konnerudgata. Vi møter ham senere alene i Auschwitz og på Drammen jernbanestasjon etter krigen, som den eneste overlevende. Det er Otto Frank som mottar de etterlatte dagbøkene, og det er Otto Frank som begynner å leve i dem, finne mening i dem. Anne F. er en dypt gripende og interessant roman fra en forfatter som når stadig flere lesere.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202731854
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Anne F.
Serie
Kontrafaktisk-trilogi 2

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«[...] en av vårens fineste og mest ufortjent oversette norske romaner [...] en vellykket kortroman om det norske holocaust.»

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

«Kristian Klausen gir oss både eit interessant tankeeksperiment og fornya litteratur.»

Ingvild Bræin, Dag og Tid

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Anne F.:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv