Dandy

Der "Brobyggerne" kretset rundt 1900-tallets ingeniørkunst og teknikk, omhandler "Dandy" kunstverdenen. En verden som også var sterkt preget av en optimistisk forestilling om at 1900-tallet skulle bli fredens århundre. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

I denne romanen, som er den andre i rekken om de tre norske brødrene i det 20. århundrets Europa, får vi vite hva som skjedde videre med Sverre, fra den første forelskelsen i Dresden der han og den engelske ingeniørstudenten Lord Albert Manningham bestemte seg for et liv sammen. De to unge og elegante gentlemen reiser tilbake til Wiltshire i Sør-England, hvor tilværelsen viser seg ikke å bli like idyllisk og enkel som Sverre forventet.

Guillou maler med bred pensel. Han har stort overblikk og imponerende grep om det omfattende historiske materialet.
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

Albert har arvet tittel og ansvaret for slottet Manningham etter sin fars død. Her bor også mor, bestemor og Alberts tre søstre, som hadde håpet at Albert skulle komme hjem med en kone. Londons homoseksuelle verden er fortsatt rystet over tiltalen og fengselsdommen mot Oscar Wilde, hvis krets Albert tilhørte før han mer eller mindre ble tvunget til å reise til Dresden. Lord Albert introduserer Sverre for Londons kunstnere, bohemer og for den frigjorte Bloomsbury-kretsen.

Elegant fletter Guillou inn samtidens personer og debattemaer i handlingen. (...) Jan Guillou er en god forteller. Han er belest og kunnskapsrik. Han behersker dessuten et tema som kunst, og han gjengir tidsånden.
Kjell-Ove Cederquist, Dagbladet (Sverige)

Der Brobyggerne kretset rundt 1900-tallets ingeniørkunst og teknikk, omhandler Dandy kunstverdenen. En verden som også var sterkt preget av en optimistisk forestilling om at 1900-tallet skulle bli fredens århundre.

Noen sa at denne boka bare har én feil: at den slutter. Og jeg er tilbøyelig til å være enig. (...) Et ekstra pluss for det fine omslaget.
Bokmalen

Dandy er andre del i romanserien om 1900-tallets Europa.

Detaljer

Forlag
Piratforl.
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
308
ISBN
9788281434660
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Dandy
Format
22 x 16 cm
Nr
8015899
Serie
Det store århundret 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dandy:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

2020

Gunnar Staalesen
Innbundet 
149,- 429,-
 

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 

Kongen

Tom Egeland
Innbundet 
99,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv