De strålende

Eleanor Cattons De strålende er et oppslukende litterært mysterium spekket av uforglemmelige episoder og skikkelser. Det er en formmessig briljant pageturner av en roman, skrevet i et språk så klart og originalt at hver setning skinner. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Eleanor Cattons De strålende er et oppslukende litterært mysterium spekket av uforglemmelige episoder og skikkelser. Det er en formmessig briljant pageturner av en roman, skrevet i et språk så klart og originalt at hver setning skinner.

1866: Walter Moody har krysset halve kloden for å tjene en formue som gullgraver på New Zealands vestkyst. Vel fremme i Hokitika valser han uforvarende inn i et møte mellom tolv av stedets menn, som har kommet sammen i all hemmelighet for å diskutere en serie oppsiktsvekkende hendelser.

Hvorfor er Hokitikas rikeste gullgraver som sunket i jorden? Har horen Anna virkelig prøvd å ta sitt liv? Og hvordan kunne den håpløse drankeren Crosbie Wells ha etterlatt seg en formue da han døde?

Moody blir trukket inn i mysteriene og i et nettverk av skjebner like komplekse og raffinerte som mønstrene på nattehimmelen. For ved denne sivilisasjonens utpost, der det finnes vitner til de færreste forbrytelser, har hver mann en mulighet til å finne opp seg selv på nytt.

Catton var bare 28 år gammel da hun som den yngste gjennom tidene ble tildelt Man Booker-prisen for boken.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
727
ISBN
9788202509392
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
The luminaries
Format
21 x 13 cm
Priser
Booker-prisen 2013

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på De strålende:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Oneiron

Laura Lindstedt
Paperback 
160,- 229,-
 

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
229,-
 

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
229,-
 

Troy

Stephen Fry
Paperback 
160,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv