Min side Kundeservice Bli medlem

De usynlige

«De usynlige er en vakker, liten roman om en liten familie på en øy i nord, malt mellom kreftene i hav og himmel. Roy Jacobsens griper leseren med et slag og slipper ikke tak før på siste side.»

VG

I De usynlige skriver Roy Jacobsen om kystproletariatet, fra et miljø han selv har kjent hele livet. Handlingen utspiller seg på en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten, fra 1913 til 1928. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I De usynlige skriver Roy Jacobsen om kystproletariatet, fra et miljø han selv har kjent hele livet. Handlingen utspiller seg på en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten, fra 1913 til 1928.

De usynlige er en familiehistorie og et stykke Norgeshistorie. Ingrid vokser opp på en øy. Havet er hennes eventyr. Fisken, stormen, fattigdommen. Hun eier årstidene, fuglene og horisonten. Ingrid må lære det ingen lenger kan. En dag må hun lære enda mer.

Det skal vanskelig la seg gjøre å ikke bli grepet av historien om Ingrid og familien hennes på Barrøy. Det er en nydelig naturnær, men samtidig brutal fortelling om hvordan livet på kysten artet seg på begynnelsen av 1900-tallet.

Romanen er først bok i en trilogi.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
244
ISBN
9788202434458
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Format
21 x 13 cm
Serie
Cappelen Damms bestselgerromaner
Barrøy 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«De usynlige er en vakker, liten roman om en liten familie på en øy i nord, malt mellom kreftene i hav og himmel. Roy Jacobsens griper leseren med et slag og slipper ikke tak før på siste side.»

Guri Hjeltnes, VG

«De usynlige er rett og slett en helt fantastisk roman.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

"Roy Jacobsen hevder seg i mesterklassen og det vil være rart om De usynlige ikke blir å finne på nominasjonslista til Nordisk Råds litteraturpris. Etter denne romanen er ikke de små menneskene lenger usynlige. Kystbefolkningen har fått et nytt monument."

Aslak Thorsen, Varden

"(...) sidene er fullspekket av lun humor, liketil personskildring og overraskende hendelser. Alt pakket inn i et fortettet, poetisk og fabulerende billedspråk som skulle få meg til å ønske at boka aldri måtte ta slutt."

Bente Milde, Brønnøysunds Avis

"Den har det som skal til for å bli en slager på den mer tradisjonelle siden av bokhøsten, muligens også en landeplage."

Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

"Roy Jacobsen viser med denne romanen hvilken språklig finstemt forfatter han er.(...) De usynlige er blitt nok et svært synlig bevis på Roy Jacobsens solide frontplassering i norsk litteratur."

Turid Larsen, Dagsavisen

"Utstyrt med en leken og subtilt skiftende allvitende fortellerstemme, svever Jacobsen inn og ut av de ulike familiemedlemmene og gir hver især et dirrende sterkt nærvær i teksten.(...)Roy Jacobsens nye roman er ganske enkelt skjønnlitteratur av høy klasse."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Medlemmers vurdering

E
Eva A. – 17.10.2019

– De usynlige

B
Bodil H – 07.02.2019

– De usynlige

M
Margaret Seim – 08.03.2018

– De usynlige

A
Arnhild Lygre – 25.10.2017

– Denne boken inneholder ikke så mange høydepunkter, men er en godt skrevet bok om slitet, menneskeskjebner og det indre livet til de menneskene som klarte å klore seg fast og skape et levebrød av jord og hav ved nordlandskysten.

H
Heidi Rushfeldt – 10.08.2017

– De usynlige

H
Heidi Rushfeldt – 09.05.2016

– De usynlige

I
Irene Å – 25.04.2016

– En fin bok

A
Aud F – 14.01.2016

– Godt språk og detaljert beskrivelse av det harde livet på ei øy i Nord-Norge, gjør at historien i boka blir interessant selv om det ikke skjer så mye handlingsmessig. Dramaet er hovedsakelig på det indre plan, i personenes tanker, reaksjoner og følelser. De er, som havet og vinden, uforutsigbare og stormfulle!

Oppdag mer

Bøker som ligner på De usynlige:

Fars rygg
Ny!

Fars rygg

Niels Fredrik Dahl
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv