Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Der det finst fuglar

roman

«For dette er en saftig, mørk materie [...] dette er en virkelig pageturner, og aktørene angår oss. Vi bryr oss om dem. Årsaken til suksessen i Danmark er nok nettopp at dette er et skikkelig storstilt epos, en godt komponert leseropplevelse.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Eit opprørande slektsdrama frå Trøndelagskysten. Det dansk-norske stjerneskotet Maren Uthaug har basert forteljinga på historier ho sjølv høyrde i barndommen om si eiga slekt, heilt tilbake til tippoldefaren. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Eit opprørande slektsdrama frå Trøndelagskysten. Det dansk-norske stjerneskotet Maren Uthaug har basert forteljinga på historier ho sjølv høyrde i barndommen om si eiga slekt, heilt tilbake til tippoldefaren. Ho skriv med eit intenst driv som gjer boka vanskeleg å leggje frå seg - og endå vanskelegare å gløyme - om kva isolasjon, hardt vêr og tapt kjærleik kan drive folk til å gjere.

For å redde mor si må Johan gifte seg med Marie, jamvel om det er Hannah han elskar. Den vesle familien flyttar til eit fyr utanfor bygda Uthaug i Trøndelag, der vinden blæs så sterkt at dei må binde fast barna for at dei ikkje skal blåse ut på havet. Sonen deira trur han er ein kalv. Dottera er besett av menn. Marie luktar feil. Og Johan sit på toppen av fyret med ei kjensle av at livet har lurt han. Men kven er det eigentleg som har lurt kven?

«Der det finst fuglar» er ein familiekrønike og ein nordic noir om store tabu, fortald i ein original og usentimental stil med glimt av humor.

Frå dansk ved Ingvild Holvik.

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
332
ISBN
9788234000829
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Hvor der er fugle
Format
21 x 14 cm
Nr
8166579

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«For dette er en saftig, mørk materie [...] dette er en virkelig pageturner, og aktørene angår oss. Vi bryr oss om dem. Årsaken til suksessen i Danmark er nok nettopp at dette er et skikkelig storstilt epos, en godt komponert leseropplevelse.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«'Der det finst fuglar' er ein roman som verken slurvar med spenningskurva eller med tidsbildet. (...) Kort sagt: det er ei glede å bli kjent med ein fiks ferdig norsk romanforfattar frå Danmark.»

Marta Norheim, nrk.no

«Den samme fortellingen får lys fra tre forskjellige kilder, hemmeligheter avdekkes, motiver klargjøres og sympatier skifter plass. Denne konstruksjonen gjør også at spenningsnivået i romanen holder seg helt til de siste sidene.»

Turid Larsen, Dagsavisen

«Fenomenalt slektsdrama. Uthaug skriver overbevisende om hva isolasjon, krevende vær og tapt kjærlighet gjør med mennesker, og hvor langt man er villig til å gå for å stilne lengselen.»

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«Maren Uthaug er meisterleg. (...) Med 'Der det finst fuglar' har ho verkeleg tatt steget opp i det nordiske toppsjiktet.»

Vidar Kvalshaug, BOK365

«Maren Uthaug har fanget en spesiell stemning i boka, og hun har klart å beskrive følelser og fornemmelser som kan oppstå etter lang tid i isolasjon slik beboerne på fyret opplevde. [...] Til leserne som ønsker en intenst velskrevet bok som river deg vekk

Solgunn Solli, Altaposten

«Dansk-norske Maren Uthaug har brukt fyrtårnet til å skrive en sidevender med ingredienser som ulykkelig kjærlighet, store stygge hemmeligheter, gudsfrykt, incest, uheldige graviditeter og barnedrap. [...] i en romansetting fungerer den dramatiske fortell

Katrine Judit Urke, Dagbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Der det finst fuglar:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

11 %

Maren Uthaug
Innbundet 
375,- 429,-
 

Enken

Helene Flood
Innbundet 
393,- 449,-

Svik

Trude Teige
Paperback 
199,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv