Min side Kundeservice Bli medlem

Det lovede landet

Den foreldreløse Lasse Fagervår må flykte for ikke å bli stemplet som tyv. Tilbake ved Ofotfjorden står kjæresten og odelsjenta Agnes, som ikke kan glemme ham. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Produseres på bestilling

Logg inn for å se din bonus

Agnes får et brev fra New York, der Lasse ber henne om å komme etter. Men hvor i New York kan hun finne ham? Og blir han værende der på østkysten? Først etter ti år med eventyrlige forviklinger møtes de på Stillehavskysten i det nordvestlige USA.

Storartet forteller
Toril Brekke har gjort stor suksess med sine bøker om våre forfedres higen etter et bedre liv i det forjettede land. Mens Drømmen om Amerika handler om søken etter mer frihet og Gullrush om jakten på gull og rikdom, møter vi i Det lovede landet lykkejegeren og rømlingen. Historien er tuftet på virkelige hendelser, og det er sterke menneskeskjebner vi møter. Forfatteren gir oss både en gripende kjærlighetshistorie, og tar oss med til de norske innvandrernes virkelighet blant sjøfolk i Brooklyn, bønder i Midtvesten, cowboyer i Texas og tømmerhoggere i nordvest.

"Brekke har også bakt inn noen historiske skikkelser i denne romanen, som avdekker en imponerende og grundig research, og et solid litterært håndverk. Gratulerer, Brekke!"
Cathrine Krøger, Dagbladet

Toril Brekke har satt seg fore å skrive noe helt nytt om en spennende epoke i norsk historie. Resultatet er intet mindre enn fengslende.


Toril Brekke. Foto: AschehougToril Brekke (f.1949) debuterte som forfatter i 1976 og har siden skrevet en rekke romaner, ungdomsbøker og noveller. Med Drømmen om Amerika, Gullrush og Det lovede landet har hun skrevet den nye, store utvandrerberetningen. Toril Brekke har vært leder i Den norske Forfatterforening og den norske P.E.N.-klubben og styremedlem i Rushdie-komiteen.

 

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
429
ISBN
9788203195709
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Det lovede landet
Format
21 x 14 cm
Nr
9017046
Serie
Trilogien om den norske utvandringen til Amerika 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det lovede landet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv