Elefantens reise

"Elefantens reise er stor fortellerkunst"

Stein- Arve Myrbakk, Rana Blad

Året er 1551, og dom João den tredje, kongen av Portugal og Algarve, grunner på om gaven han ga sin hustrus fetter, erkehertug Maximilian, ved dennes giftemål fire år tidligere, var for ringe for hans herkomst og fortjeneste. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Året er 1551, og dom João den tredje, kongen av Portugal og Algarve, grunner på om gaven han ga sin hustrus fetter, erkehertug Maximilian, ved dennes giftemål fire år tidligere, var for ringe for hans herkomst og fortjeneste. Det er hans kone, dona Catarina av Østerrike, som kommer på at de kan gi ham elefanten Salomo, som de to årene de har eid den, ikke har gjort annet enn å ete og sove. Slik innledes elefantens strabasiøse reise fra Lisboa til Wien, sammen med kornaken Subhro og et følge av kavaleri og intendantur.

Elefanten vandrer ut i det ukjente og opplever like uforutsette ting som en Don Quijote, med like dårlige forutsetninger for å forstå hva den møter på sin vei.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
220
ISBN
9788202362737
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
A viagem do elefante
Format
19 x 12 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Elefantens reise er stor fortellerkunst"

Stein- Arve Myrbakk, Rana Blad

"Men har du sans for briljant utmeislet kunstprosa av det rolig flytende, innfløkte, omstendelige, lattermildt fabulerende slaget, da bør Elefantens reise kunne være noe for deg."

Stavanger Aftenblad

"Saramagos gave er at han kan skrøne så du tror det er sant, og fortelle sannheter så du tror han skrøner. Plutselig befinner du deg i en filosofisk diskusjon du ikke ante hvordan du kom inn i, men som du for all del ikke vil ut av. Når man dertil har en oversetter av Kjell Risviks kaliber er det rett og slett en lykke å følge Saramagos slentrende fabuleringer."

Anne Cathrine Straume, NRK

"Skrivestilen er krunglete og anekdotisk, og fabuleringsevna heilt makelaus! Og dermed dukar Saramago med sin suverent allvitande og allestadsnærverande forteljar for ein svir av ei forteljing.(...) Om eg hadde hatt ein terning, måtte eg ha sett han ned med sekstalet opp. "

Ole Karlsen, Dag og Tid

"En fantastisk, historisk fabel, en krønike med rot i virkeligheten, ført i pennen av en sprudlende opplagt José Saramago, (...) Den som følger Saramago og hans elefant på reisen gjennom Europa, får ikke bare noen doser livsvisdom med seg som bagasje, men også en frodig, humoristisk og fargerik fortelling om dette merkverdige opptoget."

Fredrik Wandrup, Dagbladet

"(...) noe som med all mulig tydelighet viser at fantasi og skaperkraft ikke har noen alder. Fremdeles lekte han suverent med stoffet og språket, men uten at historien fremsto som mindre stramt fortalt av den grunn. (...) Når denne boken så varmt kan anbefales, skyldes det ikke minst Kjell Risviks norske språk, som i presisjon og nyanserikdom ikke står tilbake for selv de beste av våre skjønnlitterære forfattere."

Frode Helmich Pedersen, Bergens Tidende

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Elefantens reise:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kain

José Saramago
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv