Meny
 
Elisabeth - Else Skranefjell

Elisabeth

; Else Skranefjell (Oppleser)

Serie: Den lange reisen til St. Croix 2

Ikke mange i dag vet at Danmark-Norge på 1700-tallet hadde tre koloniøyer i Karibien, der det ble dyrket sukkerrør. Danmark-Norge kjøpte slaver fra Vest-Afrika, og disse ble tvangsskipet til de tre koloniøyene. Les mer
Vår pris
298,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 298,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Ikke mange i dag vet at Danmark-Norge på 1700-tallet hadde tre koloniøyer i Karibien, der det ble dyrket sukkerrør. Danmark-Norge kjøpte slaver fra Vest-Afrika, og disse ble tvangsskipet til de tre koloniøyene.

Den dansk-norske embetsmannen Ferdinand har avansert til en høy embetsstilling på slaveøya St. Croix. Han har tittelen kammerråd og er sjef for tollageret, der importen består av slaver fra Afrika, og eksporten er råsukker.

På St. Croix kommer det stadig nye forordninger fra generalguvernøren når det gjelder raseskillet. Disse gjør livet vanskeligere for Ferdinand og Elisabeth.

Etter hvert som Ferdinand selv blir konfrontert med problemene forordningene innebærer, blir han stilt overfor et valg: bli på St. Croix og tilpasse seg reglene, eller forlate øya han og Elisabeth er så glade i til fordel for Fredrikstad i det kalde Norge.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Publica
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788284160795
Utgave: 1. utg.
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger