Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Falketårnet

«Som studie i mänsklig förblinding är Erik Fosnes Hansens djupt personliga debutroman ett tungt vägande bidrag til den europeiska litteraturen.»

"Som studie i mänsklig förblinding är Erik Fosnes Hansens djupt personliga debutroman ett tungt vägande bidrag till den europeiska litteraturen." Svenska Dagbladet Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Erik Fosnes Hansens første roman, Falketårnet, er en fabelroman som utspilles i 1229 på en borg sør i Tyskland. Hovedpersonen, den snart fjortenårige Wolfgang, er sønn av en ridder som har vært ute i korstog i flere år. I farens fravær er det onkelen som har hovedansvaret ved Falkenburg. Han er en ondsinnet mann som på samme tid begjærer Wolfgang og ønsker ham død og truer ham på livet etter morens bortgang.

Wolfgang har evnen til å tale fuglenes språk, og opplever seg som fri og lykkelig bare når han kan være alene med sine fire jaktfalker. Dette er også fortellingen om Wolfgangs kjærlighet til bøddeldatteren Suzanne, som viser seg å bli en komplisert og tragisk affære. Falketårnet er et fortettet drama om egenartede sinn, i en fjern tid. Boken ble godt mottatt og etter hvert også oversatt til flere språk.

Boka er lest inn av forfatteren.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202289362
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
13 x 13 cm
Nr
9008802

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Som studie i mänsklig förblinding är Erik Fosnes Hansens djupt personliga debutroman ett tungt vägande bidrag til den europeiska litteraturen.»

Svenska Dagbladet

«En sjeleskildring med forbløffende innsikt.»

aftenposten

Medlemmers vurdering

S
Staralfur – 09.02.2010

– Wolfgang blir igjen på Falkenburg når faren reiser i korstog. Over vinteren blir han 14 år, det vil si myndig og lenets nye herre dersom faren ikke kommer tilbake. Frem til da er det onkelen hans som sitter med ansvaret, en mann som både hater og begjærer sin brorsønn. Men Wolfgang er bare lykkelig når han får være alene med de fire falkene sine, og han snakker fuglenes språk. Han treffer også bøddeldatteren Susanne, og søt musikk oppstår. Dette er historien om å være annerledes, om onde rykter og om maktspill. Jeg kom meg gjennom boka på en dag, og synes det er en sterk debut av Erik Fosnes Hansen. Han er meget flink med personskildringer, og jeg ble følelsesmessig engasjert i handlingen. Jeg synes den var litt tung å komme inn i, og tidvis noe forutsigbar, men terningen ender allikevel på en femmer.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Falketårnet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv