BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Halvt

roman

«Sterk lesning! (...) Den norske forfatteren Marjam Idriss (31) er verdt å sjekke ut: Hun skriver fascinerende og godt om Norges mørke kolonihistorie i Karibia (...) «Halvt» er en liten roman med en sterk historie.»

Guri Hjeltnes, VG

Rasismens spøkelse.

2023: Inge ankommer St. Croix i Karibia, øya moren hennes kommer fra. Med seg har hun to kollegaer og ny jobb i Equinor. Det har brutt ut storbrann på et oljeanlegg, og den nyutdannede mangfoldskonsulenten er utstedt for å berolige lokalbefolkningen med et ansikt de kan kjenne igjen . Les mer

429,-
Sendes innen 1 virkedag
Rasismens spøkelse.

2023: Inge ankommer St. Croix i Karibia, øya moren hennes kommer fra. Med seg har hun to kollegaer og ny jobb i Equinor. Det har brutt ut storbrann på et oljeanlegg, og den nyutdannede mangfoldskonsulenten er utstedt for å berolige lokalbefolkningen med et ansikt de kan kjenne igjen . På flyplassen blir hun tatt imot av moren, som hun ikke har sett på femten år. Gjenforeningen vekker gamle minner Inge har forsøkt å glemme, men også historier som går mye lenger tilbake i tid og som vever den dansk-norske kolonihistorien sammen med familiehistorien hennes.

1759: Byfogd Engebret Hesselberg lengter hjem fra den karibiske kolonien . Som kongens forlengede arm skal han bli ansvarlig for en av de mest brutale hendelsene i dansk-norsk slaverihistorie.

Halvt er en roman om arv, om gamle spøkelser og om hva rasisme koster.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
281
ISBN
9788205535961
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Halvt
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Sterk lesning! (...) Den norske forfatteren Marjam Idriss (31) er verdt å sjekke ut: Hun skriver fascinerende og godt om Norges mørke kolonihistorie i Karibia (...) «Halvt» er en liten roman med en sterk historie.»

Guri Hjeltnes, VG

«Marjam Idriss har gitt seg selv en nesten uløselig oppgave med denne koblingen av aktuell norsk oljeindustri med historisk slaveindustri. Hun skal krediteres for at dette dristige prosjektet er ført i havn med overbevisende stil. Hun har klart å belyse en mørklagt del av den norske historien.»

Turid Larsen, Dagsavisen

«Med Halvt skriver Marjam Idriss fram mennesker og historier som er forbausende helhetlige og udelelige, nettopp i kraft av å være komplekse. (...) Likevel er det jeg setter aller mest pris på med romanen, at den skaper et sanselig rom hvor alt dette får utspille seg og bare være, uten at det overtenkes.»

Live Lundh, Morgenbladet

«Halvt» er ikke en spesielt lang roman - selve fiksjonsfortellingen er på snaut 260 sider - men den rommer mye. (...) Veldreid normalprosa bryter mot mer lyrisk og svermende, tonimorrisonsk magisk realisme (...) Hun mestrer forskjellige registre, og brytningene er fruktbare, ikke minst som en formmessig gestaltning av Inges evige mellomposisjon, alltid i spenn mellom her og der.»

Leif Bull, Dagens Næringsliv

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Halvt:

Violeta

Isabel Allende
Innbundet 
332,- 379,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv