Min side Kundeservice Bli medlem

Havets katedral

Havets katedral gir en fascinerende beskrivelse av Barcelonas storhetstid som livlig sjøfartsby preget av religionskonflikter, krig, pest, enorme sosiale forskjeller og kamp om materiell rikdom. En gripende historie om ukuelig frihetstrang og grenseløs kjærlighet. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Havets katedral gir en fascinerende beskrivelse av Barcelonas storhetstid som livlig sjøfartsby preget av religionskonflikter, krig, pest, enorme sosiale forskjeller og kamp om materiell rikdom. En gripende historie om ukuelig frihetstrang og grenseløs kjærlighet. Romanens handling er lagt til Barcelona på 1300-tallet og byggingen av katedralen Santa Maria del Mar. Bernat Estanyol flykter sammen med sønnen sin, Arnau, fra en brutal godsherre. I storbyen møter Arnau mennesker som skal følge ham resten av livet og på veien ut av fattigdommen til han blir en av Barcelonas rikeste menn.

(Terning 6) "En medrivende og fantastisk bok." (Svend E. Hansen, Østlands-posten).

"Glimrende." (Ole Jacob Hoel, Adresseavisen).

"En suksess. Vel fortjent." (Svein Johs Ottesen, Aftenposten).

"Magisk." (Tom Egeland).

"Sannsynligvis årets beste bok. Den anbefales uten forbehold." (Bent Johan Mosfjell, Bokavisen).

"Svært veldreid og spennende." (Karsten Alnæs).

Medlemsvurdering:
Dette er en middelalderroman som har blitt en enorm suksess i forfatterens hjemland, Spania, men nå også i resten av Europa og verden generelt. Romanen finner sted i middelalderens Barcelona, der vi møter Arnau, en gutt som flykter sammen med faren mot et bedre og annerledes liv enn dramatikken han til nå har opplevd. I en storby møter gutten mennesker som skaper ham til et nytt og annerledes menneske, i vennskap og svik. Til slutt finner han også en morsfigur, da hans egen mor ikke er en del av hans liv. Santa Maria del Mar er folkets katedral, og mennesker i konkurranse med hverandre klarer å bygge den offisielle katedralen uten hjelp fra staten. Boken har solgt millioner på verdensbasis, og er utgitt i 36 land, noe som best kan forklares med at dette er av de beste bøkene i sin sjanger de siste årene. Det finnes de som sammenligner Falcones med Follett, noe man på mange måter forstår etter å ha lest denne boken. "Havets katedral" kan ikke anbefales nok, den må leses og eies, og skattes som en av de største bøkene som har kommet ut på lenge!

S

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bazar
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
639
ISBN
9788280872845
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
La catedral del mar
Format
18 x 11 cm
Serie
Havets katedral 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

M
Marianne – 13.12.2022

– Leste så det freste!🙂

A
Anette – 01.04.2011

– Denne boken kan jeg virkelig anbefale! Vi blir godt kjent med hovedpersonene underveis, og jeg kunne se for meg Barcelonas gater og katedralen Santa Maria del Mar. Vakkert beskrevet og flotte personskildringer! Jeg fikk lyst tilbake til Barcelona for å gå i fotsporene til Bernat og Arnau.

N
Nick Burnhill – 27.07.2009

– Havets katedral er et stort byggverk og det samme kan sies om romanen. Den gir innføring i mye av Barcelonas historie, og det er mye å lære både om klassesamfunnet, byggeskikk og jødehat. I dette storstilte byggverket blir personene vel små. Det er en god historie med et bra driv og lett å lese, men personene blir i overkant endimenjonale. Jeg anbefaler gjerne boka som lettlest underholdning, og jeg går ut fra at de historiske opplysningene er så korrekte at den kan vurderes som en god historiebok. Som roman blir den noe svakere grunnet få personinnlevelser, men totalt sett er boka så god at jeg venter på hva Falcones leverer neste gang.

A
Aron Markskog – 23.11.2008

– Denne boken kommer i samme opp-hausede kategori som Coelho og Dan Brown. Bruk tid og penger på noe bedre, fungerer dog som bakgrunn til oppvasken. Platt og lite engagerende persongalleri. Forfatterens ambitioner og anakronismer er besværende og lite overbevisende. Oppleseren har en behaglig stemme, men det hjelper ikke, det er et univers i kvalitet mellom dette stykke Barcelonisme og feks Carlos Ruis Zafón. Intrigen er forutsigbar, og slutten er like forutsigbar som hvilken som helst Hollywood-produksjon, skulle ikke forbause meg om vi får denne som film etterhvert (skal nok ikke se den ...) Mitt eksemplar gir jeg bort med en advarsel!

C
CM – 24.10.2008

– Bernat Estanyol må rømme fra landsbyen han bor i sammen med sin sønn Arnau, og de havner i Barcelona hvor vi gjennom boken følger Arnaus fremtreden i byen. Historien foregår i sen middelalder hvor Arnau trekkes mot byggingen av katedralen Santa Maria del Mar, havets katedral. Vi følger ham gjennom oppvekst og livets gang i byen Barcelona, hvor han knytter kontakt med mennesker som er med å prege hele hans liv både på godt og vondt ... Boken fenget meg da jeg synes den holdt et høyt spenningsnivå og den var lettlest. Historien flyter godt, men kanskje uten de helt store høydepunktene - eller nedturene. Forfatteren skildrer middelalderen godt med både levesett, religion, familieliv, handel og arbeid. Dette er absolutt en bok jeg vil anbefale, og som jeg tror kan appellere til et bredt litteraturpublikum. En sterk firer.

R
Rose-Marie – 05.10.2008

– Arnau er resultatet av en voldtekt, og i kjølevannet av dette flykter faren Bernat med sønnen til Barcelona. Her håper han å komme løs fra skjebnen som livegen og bli en fri mann. Vi følger Arnau i de påfølgende årene, hvor han sliter for å komme seg bort fra fattigdommens åk. Da Arnau til slutt er en av Barcelonas rikeste menn, har vi samtidig fått innblikk i hvordan samtlige sosiale lag levde i middelalderens Barcelona. Kjærlighetens kår var heller usle, og kvinnenes eneste utvei ut av et ulykkelig ekteskap var som regel prostitusjon. Bakteppet i romanen er byggingen av Santa Maria del Mar, folkets og havets katedral. Samfunnets krav til hvordan man skulle leve livene sine, var svært strenge, og følgene av et usømmelig liv fatale. Trusselbildet i middelalderen var i første rekke pesten, dernest inkvisisjonen. Arnau er et godt menneske, men opplever likevel å bli offer for intriger og motgang. Hans godhet bl.a. for jødene gjør ham til slutt til et lett bytte for onde krefter. Vil godheten seire til slutt, eller vil han gå til grunne? Jeg opplevde denne boka som svært interessant og givende. Dessuten er den drivende godt skrevet, med mange interessante personlighetsbeskrivelser!

S
S – 09.08.2008

– Dette er en middelalderroman som har blitt en enorm suksess i forfatterens hjemland, Spania, men nå også i resten av Europa og verden generelt. Romanen finner sted i middelalderens Barcelona, der vi møter Arnau, en gutt som flykter sammen med faren mot et bedre og annerledes liv enn dramatikken han til nå har opplevd. I en storby møter gutten mennesker som skaper ham til et nytt og annerledes menneske, i vennskap og svik. Til slutt finner han også en morsfigur, da hans egen mor ikke er en del av hans liv. Santa Maria del Mar er folkets katedral, og mennesker i konkurranse med hverandre klarer å bygge den offisielle katedralen uten hjelp fra staten. Boken har solgt millioner på verdensbasis, og er utgitt i 36 land, noe som best kan forklares med at dette er av de beste bøkene i sin sjanger de siste årene. Det finnes de som sammenligner Falcones med Follett, noe man på mange måter forstår etter å ha lest denne boken. "Havets katedral" kan ikke anbefales nok, den må leses og eies, og skattes som en av de største bøkene som har kommet ut på lenge!

L
Litteraturelsker – 29.07.2008

– Romanen drar leseren eller lytteren tilbake til et Spania på 1300-tallet, med en fortellerteknikk som skjuler det store, historiske forarbeidet til forfatteren. Som leser blir man så sugd inn i de klisjéfylte hendelsene at den spanske historien bare flyter inn som like spennende fortellinger som selve hovedfortellingen om Arnau. For meg som leser; ble dette et spansk møte med en stor mikstur av Greven av Monte Christo, Egypteren Sinhue, Det var engang et menneske og noe annet kjent.... Leseren kan ikke bli så veldig overrasket, men fortellerteknikken er så fortreffelig at overraskelsen lurer likevel. Denne boken fikk meg til å ville dra til Barcelona, samtidig som den gjenvakte historienysgjerrigheten - på tross av at den foregår i den mørke middelalder... At hovedpersonen innehar dagens verdier og menneskesyn; gjør boken bare lesbar. Lydboken er et flott stykke arbeid av Anders Ribu!

S
Siki – 13.06.2008

– Det er umulig å ikke sammenlikne denne boka med Ken Follets "Stormenes tid" og "I all evighet". Epoken, menneskenes historier, byggingen av en katedral og de dramatisk hendelsene - her er mange likhetstrekk. "Havets Katedral" er absolutt verd å lese, men den kommer ikke i nærheten av Follets verker. Leseren blir ikke så godt kjent med Falcones' figurer og til tross for voldsomme skildringer og mye dramatikk greide jeg aldri å leve meg helt inn i boka. Der Follett nevner en detalj på én side og den blir viktig 100 eller 200 sider etterpå nevner Falcones en detalj i ett avsnitt og det blir viktig i det neste. Det blir mye historisk oppramsing, men hovedhistorien klarer seg ikke helt på egenhånd. Når det er sagt skildrer Falcones tiden og byen Barcelona helt glimrende og boken er absolutt verd å bruke noen timer på

j
janni – 06.06.2008

– "Havets katedral" er, i likhet med flere av sine beslektede bestselgere, en episk underholdningsroman der historiefortelling og framdrift kommer i første rekke. Her går sidene unna og dette er ingen tunglest bok, lett og ha med seg på stranden eller på sofaen en sommerkveld. Bokas hovedperson Arnau Estanyols er lett å like, men helt fra han fødes inn i den mørke, europeiske middelalderen på starten av 1300-tallet, må han daglig kjempe for å overleve. "Havets katedral" er en medrivende og engasjerende bok full av action, store følelser, voldsom dramatikk og interessant historikk, men uten den store språklige fasinasjonen. Men hvis du leter etter en underholdende og lettlest bok er dette den, og boken mange blir å lese i sommer, slik at man kan diskutere boken med venner og kjente.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Havets katedral:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv