Min side Kundeservice Bli medlem

Hekneveven

roman

«Bok to i trilogien om menneskene i den fiktive bygda Butangen i Gudbrandsdalen har enorm fortellerglede og en episk kraft som i sagalitteraturen.»

Stein Roll, Adresseavisen

Ny fulltreffer av forfatteren bak braksuksessen SøsterklokkeneHekneveven oser av Lars Myttings fortellerkunst og fortellerglede.

Les mer

199,-

399,- Spar: 200,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Storslått og bevegende historisk roman

Endelig kommer den etterlengtede oppfølgeren til megasuksessen Søsterklokkene. Hekneveven er en storslått roman om kjærlighet, sorg og mot, og om et Norge inn i en ny tid fra 1903 til 1919.

Folket i det arbeidsomme, lille samfunnet Butangen klarer seg så godt de kan ved å dyrke jorda og hjelpe hverandre. Norge er på vei inn i en ny, mer moderne tid på begynnelsen av 1900-tallet. Samtidig lever de gamle mytene og skikkene sterkt i bygda. Fortsatt går det gjetord om Hekneveven, det mest fantastiske vevarbeid skapt av de sammenvokste Hekne-søstrene for mange hundre år siden, og om søsterklokkene som ble bestilt til bygdas kirke av faren deres. 

Finnes Hekneveven fortsatt?
Sognepresten, Kai Schweigaard, sørger over Astrid, over tjue år etter hennes død, og tynges av en gammel skam. Han klarer ikke glemme sin rolle i at bygdas berømte kirkeklokker, søsterklokkene, ble atskilt slik at den ene nå ligger dypt i sjøen mens den andre er i Tyskland. Han blir mer og mer oppsatt på å finne den sagnomsuste billedveven etter Hekne-søstrene, som visstnok fortsatt skal befinne seg i bygda. Da han finner ut at den skal være skjult, men samtidig er i alles påsyn, setter han alt inn på å finne den mystiske billedveven. Det fører til uventede, nye bekjentskaper, og han kommer også på sporet av den store hemmeligheten Astrid tok med seg i graven. 

«Mytting skriver om mennesker av kjøtt og blod; han forener det språklige, psykologiske og sosiale i en kunstnerisk helhet, og viser også innsiktsfullt hvordan folk tenkte da produksjonen og økonomien ble lagt om i samfunnet og på bygda. Og ikke minst; han berører leseren med sitt store følelsesregister. Her er det bare å glede seg vilt til bok tre.»

 Stein Roll, Adresseavisa, terningkast 6

Gutten til Astrid
Da Astrid Hekne døde i barsel, ble den nyfødte sønnen sendt til Heknegården for å vokse opp der. De satte ham imidlertid bort til et ektepar på en enkel husmannsplass, som ble hans nye hjem og familie. I barneårene var han mye i prestegården og fikk skolegang og kost og losji i helgene, men nå har han ikke villet ha noe å gjøre med sognepresten på mange år. 

Den mystiske fremmede
Den sterke, unge mannen tar sine økter som arbeidskar for storbonden på Heknegården sammen med de andre husmennene i bygda, men vil aller helst jakte på rein oppe i fjellene. En augustdag da han løsnet skudd mot en stor og mektig rein, oppdager han en gåtefull jeger som har skutt akkurat samtidig mot det samme dyret. Møtet gjør at livet hans får en helt ny kurs. 

«Mytting har skapt eit heilt univers som eg gler meg til å vende tilbake til i roman nummer tre»

Marta Norheim, nrk.no

Slektsveven
Lars Mytting har vevd en storslått roman om kjærlighet og mot, sorg og savn, og veien mot noe nytt og ukjent. Vi blir trukket inn i magien og spenningen i jakten på den myteomspunne Hekneveven, dramatikken i fjellet mellom jeger og bytte, motet som kreves for å ta oppgjør med storbonden, sødmen som oppstår på ei seter innimellom arbeidsøktene, den voldsomme innsatsen som krevdes for å skape noe nytt i bygda og de sterke, men komplekse slektskapsbåndene som binder alt sammen.

Hekneveven er en fantastisk leseopplevelse vi vil snakke om lenge etter at bokhøsten 2020 er over.  

 

«Overflødighetshorn av en roman, rikholdig som trådene i en billedvev. Også 'Hekneveven' er et oppkomme av kreativ fantasi, grunnet på imponerende kunnskaper om folk og natur, kultur og historie.»

 Arne Hugo Stølan, VG, terningkast 5

 

Medlemsvurdering:
Velskrevet og nydelig oppfølger av "Søsterklokkene". ##### 5 stjerner Gleder meg til tredje bok

Liv Storm

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
477
ISBN
9788252591422
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
21 x 14 cm
Nr
8168040
Serie
Hekne 2

Medlemsblad

Utdrag

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Bok to i trilogien om menneskene i den fiktive bygda Butangen i Gudbrandsdalen har enorm fortellerglede og en episk kraft som i sagalitteraturen.»

Stein Roll, Adresseavisen

«Dette er den første sekseren jeg gir i år, og kanskje den siste. Jeg angrer ingenting.»

Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

«Overflødighetshorn av en roman, rikholdig som trådene i en billedvev. Også 'Hekneveven' er et oppkomme av kreativ fantasi, grunnet på imponerende kunnskaper om folk og natur, kultur og historie. [...] Fortellerkunst fra øverste hylle!»

Arne Hugo Stølan, VG

«... både 'Søsterklokkene' og 'Hekneveven' [er] imponerande romankomposisjonar. Dei er utført med stø hand og med syn både for det store bildet og den vesle detaljen. Mytting har skapt eit heilt univers som eg gler meg til å vende tilbake til i roman nummer tre ...»

Marta Norheim, nrk.no

«Som roman betraktet står den i en særklasse både i forfatterskapet så langt og i bokåret for øvrig.»

Preben Jordal, Aftenposten

«Andre bind i en trilogi er sjelden bedre enn første. Men Lars Mytting har klart det: Hekneveven klinger bedre enn Søsterklokkene.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Historien om Jehans er bokas beste. Med den forteller Mytting en askeladdhistorie om hvordan den nye tid kom til Butangen med elektrisitet, jordbruksmaskiner og meieridrift.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Fra anslag til finale, som er opptakten til en etter sigende tredje romanen om klokkene og veven, er dette en roman som griper til de grader tak i leseren. Mytting fletter magien, mytene og sosialrealismen sammen til et bilde like fascinerende som motivet på den originale hekneveven.»

Per Ivar Henriksbø, Oppland Arbeiderblad

«Det er som helhet en fantastisk fortelling, så dyp og intens at det går utenpå det meste av nyere norske romaner.»

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Lars Mytting er ein raus forfattar som har god råd. 'Hekneveven' viser til fulle at det kan han tillate seg. For her er det eit stort overskot i alle ledd.»

Rolv Nøtvik Jakobsen, Vårt Land

«Drivet i 'Hekneveven' er kraftigare enn i forgjengaren, meisterleg tilpassa, og har små peik bak til 'Søsterklokkene', som opnar samanhengen i den større historia. Det er berre å gje seg over til dei mytiske kreftene i 'Hekneveven'.»

Guro Vollen, Dølen

Medlemmers vurdering

G
Gunn Marit Bondahl – 02.04.2024

– Fantastisk roman

Ø
ØS – 02.04.2024

– En interessent bok med historiske skildringer. Absolutt verd å lese.

K
KristinS – 08.05.2022

– En sann fornøyelse å lese denne boken

M
Mikke mus – 08.02.2022

– Her kommer noe

A
Anne kristin – 11.01.2022

– En fornøyelse å lese m.

H
Heidi Lindem – 27.10.2021

– Fantastisk leseropplevelse!

G
Gro Elin Svartdal – 19.10.2021

– Veldig bra, godt skrevet og spennende lesing :-)

B
Bård – 27.07.2021

– Super oppfølger etter søsterklokkene anbefales

M
Morten Tranøy – 01.07.2021

– Hekneveven

M
Marie Nordvik – 01.06.2021

– Er svært fornøgd med boka.

B
Bjørn hoenvoll – 01.06.2021

– Berikende. Venter med spenning på bok nummer 3

L
Liv Storm – 10.02.2021

– Velskrevet og nydelig oppfølger av "Søsterklokkene". ##### 5 stjerner Gleder meg til tredje bok

M
Magni Daae Skjefstadmoen – 09.02.2021

– Så forlot jeg Butangen på samme viset som jeg gjorde sist-med takknemlighet over å ha tatt del i Hekne-folket si historie, og Kai Schweigaard sitt kloke og ensomme blikk på hvordan nær og fjern verden både forandres og på mange måter forblir den samme. «Hekneveven» kryper inn i hjerte og hode, og Lars Mytting skriver slik jeg ønsker alle skrev-så jeg tidvis glemmer puste, feller ei tåre og fylles av håp. Alt ettersom fortellingene trår fram med Jehans, Kristine, Victor, Astrid, Gunhild og Halfrid. Nå er det ventetid på ei tredje bok, og sjelden har jeg vært så utålmodig som nå!

G
Gunn Nøstdal – 09.02.2021

– Sidehistorikken om Astrid Heknes sønner er kanskje vel så spennende som letingen etter Hekneveven

P
Per Magnussen – 03.02.2021

– Jeg gleder meg til fortsettelsen.

M
Marie Nannestad – 13.01.2021

– Jeg ga denne boken til min søster i julegave fordi hun ønsket seg den etter å ha lest Søsterklokkene. Hun er veldig fornøyd.

A
Arve-otto Fredriksen – 13.01.2021

– Har lest både Søsterklokkene og Hekneveven. Stor fortellerkunst. Hadde store problemer med å legge fra meg bøkene. Veldig fornøyd, og gleder meg til siste bok

L
Lisbeth Tiltnes – 13.01.2021

– Hekneveven

M
Mette Andersen – 12.01.2021

– Hekneveven

C
Cecilie Moen – 12.01.2021

– Hekneveven

M
Merete M. Johnrud – 12.01.2021

– Er ikke ferdig med boken, men jeg er veldig begeistret for hans fortellerkunst og historien han forteller.

Y
Yra Våge – 12.01.2021

– av Lars Mytting: de slutter :( Just love them

K
Karin Brenno – 12.01.2021

– Veldig bra

B
Bjarte Grung – 12.01.2021

– Hekneveven

N
Nina S. – 12.01.2021

– Praktfull! Fantastisk oppfølging av Søsterklokkene!

H
Harald K – 30.09.2020

– Lars Mytting følger opp den store romanen 'Søsterklokkene' med 'Hekneveven'. Vi er så vidt inne i det 20. århundret, en brytningstid mellom det gamle og det nye. Her er mengder av gammeldags slit, rydding av nye boplasser, slått i enga, reinsjakt på fjellet, tro og overtro, sykdom og nød – men se om ikke Jehans Hekne klarer å utnytte fossefallet til noe mer enn bare å drive et skovlhjul. En ny tid er i emning!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hekneveven:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv