Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Himmelbjørnens skog

roman

"Britt Karin Larsen er både dramatisk og lavmælt i sin beretning, og det i en prosa utrolig stram og dirrende av kraft. Jeg kan nesten ikke vente på neste bind, for Britt Karin Larsen er en stor forfatter."

Anne Schäffer, TARA

Bli med hundre år tilbake i tid og møt skogfinnene i en historie du sent vil glemme.

Himmelbjørnens skog er en frittstående fortsettelse av den kritikerroste romanen Det vokser et tre i Mostamägg (2009). Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Bli med hundre år tilbake i tid og møt skogfinnene i en historie du sent vil glemme.

Himmelbjørnens skog er en frittstående fortsettelse av den kritikerroste romanen Det vokser et tre i Mostamägg (2009).

I grenseskogene mellom Hedmark og Värmland på attenhundretallet, møter vi en etnisk minoritet, den skogfinske. I Tanelis fravær strever Lina, Oluf, guttungen Jussi og de andre barna med å sette opp igjen det nedbrente torpet Mostamägg, men så trues det med fogdens folk, bygger de ikke på lovlig grunn? Den medrivende handlingen tar oss også med til datidens Christiania og Akershus festning, hvor slavene hugger stein til byens nye universitet.

Medrivende, ømt og intenst skildrer Britt Karin Larsen kampen for å overleve, og båndene til den naturen Lina, Taneli og de andre henter styrke og livberging hos.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
279
ISBN
9788202336448
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Himmelbjørnens skog
Format
21 x 14 cm
Serie
Folket på Finnskogen. Mostamägg 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Britt Karin Larsen er både dramatisk og lavmælt i sin beretning, og det i en prosa utrolig stram og dirrende av kraft. Jeg kan nesten ikke vente på neste bind, for Britt Karin Larsen er en stor forfatter."

Anne Schäffer, TARA

"Britt Karin Larsen har skrevet nok en vakker og klok roman fra Finnskogen. (...)Jeg blir beveget som leser, for om Britt Karin Larsen skriver om folk som kunne vært prototyper fra historiebøkene, så gjør hun dem levende, gjennom språk, drømmer og overlevelsesvilje. Psykologiske portretter er noe hun behersker, Britt Karin Larsen. (...)Mer!"

Anne Cathrine Straume, NRK

"Himmelbjørnens skog er en uventet frodig beretning, rå i utrykket og samtidig sofistikert. Herlig!"

Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

"Detaljene kommer utsøkt fram i Britt Karin Larsens særdeles kunnskapsrike og nøkterne, men samtidig berørende og bevegende fortelling. (...)Språkkunstneren Larsen blir bare bedre og bedre; Himmelbjørnens skog er en ren lyst å lese."

Knut Fjeld, Østlendingen

"Himmelbjørnens skog følger fint opp Det vokser et tre i Mostamägg, som utkom på forsommeren i fjor. Denne leser er fortsatt like imponert.(...)Slik kan Larsen uten å nøle eller blunke ta opp temaer og handlingsgang med usvikelig sentimentalitetstilknytning, uten noen gang å deise uti det klissete og det lettrørte.

Terje Stemland, Aftenposten

"Dette er en forfinet serieroman. (...).Det er tilsynelatende enkelt fortalt, men det er også sympatisk, innlevelsesfullt og klokt. Det er ærbødig, ikke minst overfor den skogfinske kulturen og de generasjoner av «torpare» som har tilbragt hele liv i de dype skoger."

Kjell-Richard Landaasen, Vårt Land

«Igjen har Britt Karin Larsen skrevet en vakker og øm roman, om mørke og uforstand, men enda mer om evnen og viljen til å overleve, og ikke minst om kjærligheten som den bærende overlevelseskraften.»

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Britt Karin Larsen er en god forteller, med en karakteristisk stil.»

Ivar Olstad, Gudbrandsdølen Dagningen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Himmelbjørnens skog:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Grensen

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Karitas

Kristín Marja Baldursdóttir
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv